fbpx

Световен туроператор призна: Британците тази година не избират Европа за ваканцията си

източник: news.bg

По-малко британски туристи са резервирали лятна почивка в Европейския съюз през тази година в контекста на продължаващата несигурност около Брекзит, съобщават от британския туроператор „Томас Кук“, цитирани от британските медии.

Туроператорът твърди, че почти половината (48 на сто) от почивките, които е продал до края на февруари, са за дестинации извън ЕС, което увеличение с 10 процента в сравнение с миналата година.

Въпреки това от компанията посочват, че Испания все още е най-популярната дестинация за британците.

Констатациите на „Томас Кук“ са в съответствие с отделни данни на британските пощи, показващи, че продажбите на валута за отдалечени дестинации са скочили.

Продажбите на японски йени са нараснали с 12 на сто през настоящата година в сравнение с миналата година, докато продажбите на индонезийска рупия са се увеличили с 9 на сто, уточниха от британските пощи.

Данните са получени въз основа на транзакциите в системата на британските пощи между 1 януари и 23 април. В системата на британските пощи се осъществяват около една четвърт от всички транзакции с валута в Обединеното кралство.

Уточнява се, че най-голям ръст в продажбите на валута досега през тази година е регистриран за египетския паунд, който отбелязва ръст от 687 процента на годишна база.

„Томас Кук“, чрез който 19 млн. души резервират почивки всяка година, посочи, че след Испания, Турция се е оказала най-популярната дестинация за техните летовници, което представлява една четвърт от техните резервации за полети досега.

От „Томас Кук“ уточниха, че Тунис също се „справя добре“ с пакетните резервации в страната, които се удвояват в сравнение с миналата година, като само резервациите за полети са нараснали четири пъти.

Туризмът в страната се срина драматично след терористичната атака през 2015 г. в курортния град Сус, при който 30 британски туристи и осем други бяха убити от въоръжен мъж с връзки с терористичната групировка ДАЕШ („Ислямска държава“).

Министерството на външните работи на Великобритания отмени забраната за пътуване в Тунис през миналата година, което накара британските туроператори да подновят полетите до средиземноморското крайбрежие на Тунис.

Главният изпълнителен директор на „Томас Кук“ Питър Фанкхаузър заяви, че все още е твърде рано да каже за въздействието върху резервациите от отлагането на излизането на Великобритания от ЕС за края на октомври.

Но той каза, че „няма съмнение, че продължителната несигурност по отношение на начина и времето на излизането на Великобритания от Европейския съюз накара много клиенти да прекъснат плановете си за почивка за това лято“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Alla Pugacheva is now Israeli

Frame Telegram Israel’s ambassador to Russia, Simon Halperin, said that Alla Pugacheva had successfully integrated into the country. In an interview with TASS, she also added that she considers the most successful singer in the USSR and Russia to be an Israeli citizen, as well as other emigrants from Russia. …

Блиц Новини
Гала ще става баба, Мари очаква първа рожба

Снимки социални мрежи Дъщерята на Гала – Мари, е в очакване на първото си дете. Бъдещата майка сподели щастливото събитие в социалните мрежи. „Можем да се обзаложим, че коремът ми не е от козунаци”, написа Мари, дни след Великден. „Това е най-хубавата новина, която съм чувала от времето, в което …

Блиц Новини
Кой да знае? отново стартира

Кадри БТВ Следващата седмица приключват всички риалити формати, които гледахме всяка вечер вече три месеца. Ще научим кои са победители в Хелс китчън, дамата на сърцето на Алек в „Ергенът“ и най-добрият имитатор от „Като две капки вода“. Затова и от БТВ съобщиха, че връщат на екран едно забавно предаване, …

error: Content is protected !!