fbpx

Само 200 грама извара на ден ще донесе невероятни ползи за тялото ви !

Полезно действие на извара върху човешкото тяло е намаляването на кръвната захар

От ранно детство всеки от нас е чувал за ползите от изварата. Майките и бабите ни обясняват, че трябва да ядем извара за закуска, ако искаме да имаме здрави кости. Възможностите на този продукт обаче не се изчерпват до тук. Десетки учени са правили анализи, с които дават възможност да се идентифицират и други ползи от изварата, ако ядете по 200 града на ден, пише zdrave.to.

Вижте повече за тях: 

Ползите от изварата и честата й консумация
Диетолозите твърдят, че всеки ден трябва да ядем извара. Този млечен продукт съдържа голямо количество калций, което е полезно за хора от всяка възраст. В изварата има много витамини, минерали, които наистина могат да направят чудеса с тялото ни. Освен това, тези полезни свойства не зависят от съдържанието на мазнини в изварата, стига да е прясна и е препоръчително да не се подлага на топлинна обработка.

Учените твърдят, че системната консумация на извара води до приятни промени в организма. Но колко продукт може да донесе максимална полза? Може би дори да отида да ядем само това? Не! Диетолозите са категорични, че дневният прием на този продукт трябва да бъде 200 грама, тъй като тялото е способно да абсорбира само определено количество хранителни вещества на ден.

Ускоряване на метаболизма
Сиренето е богато на витамини от група В, които нормализират метаболизма и превръщат въглехидратите в енергия. Витамин В12 оптимизира мозъчната функция и помага за по-доброто абсорбиране на желязо, аминокиселини, мазнини и протеини. Всички тези хранителни вещества работят заедно като естествен метаболитен ускорител. Добрият метаболизъм помага на организма да усвои по-добре храната, като прави човек по-бдителен, по-енергичен, по-продуктивен.

Сила и еластичност на мускулите
Изварата е отличен източник на млечен протеин, който е много конструктивен материал за мускулите. Ето защо бодибилдърите ядат извара ежедневно преди лягане.

Сиренето е отличен източник на млечен протеин, който е строителен материал за мускулите. Ето защо бодибилдърите ядат извара ежедневно преди лягане. Аминокиселините, съдържащи се в изварата, са отлична храна за мускулите. Ако искате да стегнете мускулите и да ги направите по-еластични, тогава трябва да започнете да хапвате извара ежедневно.

Отслабване
Друга приятна промяна, която може да се усети с редовната употреба на извара, е да намалите теглото си. Учените са установили невероятен факт: изварата изгаря мазнините по естествен и полезен начин. Той ускорява обмяната на веществата и помага да отслабнете, дори без да правите изтощителни упражнения. Диетолозите проведоха експеримент, при който две групи участници спазват една и съща диета. Но едната група яде извара и не спортува, а втората, вместо да яде извара, прави само упражнения. В резултат на това участниците от двете групи са загубили еднакво тегло. Ето защо, ако искате да отслабнете, можете просто да включите извара в ежедневната си диета.

Подобряване на женското здраве
След диетолозите, гинеколозите също настоятелно препоръчват да се яде редовно извара. Но защо? Защото е богата на протеини, калций и витамин D, които спомагат за стабилизирането на менструацията и имат благоприятен ефект върху хормоните. Също така, изварата може да предотврати появяването на рак на гърдата, благодарение на приема на калций и витамин D. Продължителните проучвания показват, че високото съдържание на тези вещества в тялото на жената е отлична превенция срещу рака на гърдата.

Укрепване на костите
Фактът, че извара укрепва костите и зъбите е добре познат на всички. В крайна сметка, той съдържа голямо количество калций. 200 грама извара съдържат 28% от дневния прием на калций за възрастен човек. Затова трябва да хапвате извара редовно, за предпочитане през целия си живот, от ранно детство. А за бременните жени – това е задължителен продукт, тъй като намалява риска от остеопороза и има добър ефект върху нервната система.

Нормализира нивата на захар
Друго полезно действие на извара върху човешкото тяло е намаляването на кръвната захар. Това се дължи на съдържащия се в продукта магнезий. Ето защо, извара се препоръчва и на хора, които са изложени на риск от диабет от втори тип, както и на пациенти с това заболяване.

Поддържа сърцето и кръвните съдове
Също така магнезият, на който е богата извара, има благоприятен ефект върху състоянието на кръвните съдове. Ето защо редовната консумация на извара помага за нормализиране на кръвното налягане и намалява риска от инфаркти и инсулти.

Подобрява мозъчната дейност
Изварата съдържа калий, който намалява тревожността, стабилизира нервната система и подобрява кръвоснабдяването на мозъка. Ежедневната консумация на извара е чудесен начин да помогнете на мозъка си да работи по-ефективно и да намалите риска от инсулт.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!