fbpx

Руснаците обръщат гръб на водката

www.investor.bg Снимка: Pixabay

Потребителите се насочват все повече към вината и крафт бирите
През последните години все повече и повече руснаци се отдалечават от националната си напитка, насочвайки се към крафт бири и вина, пише Statista.

И все пак водката остава огромна част от културата на страната – нещо, което има особено лоши последствия за мъжете в Русия.

Според най-скорошните данни на Световната здравна организация 30% от всички възрастни мъже са консумирали епизодично по-големи количества алкохол през последния месец.

Прекалената консумация на алкохолни напитки сред мъжете води до средна продължителност на живота от едва 64 години, което е доста под данните за останалата част от Европа. Инфографиката долу ползва данни на Световната здравна организация, за да покаже как се променя ситуацията.

След разпадането на СССР консумацията на водка достига своя врък през 1995 г., като потреблението на чисти алкохолни напитки възлиза на близо 9 литра на глава от населението. Тази година консумацията на бира и вино на човек е достигнала съответно 1,54 и 0,91 литра чист алкохол.

През 2016 г. консумацията на спиртни напитки на глава от населението е била 3,25 литра. Междувременно нивата на изпитите бива и вино се радват на стабилен растеж и дори изпреварват водката.

Тази промяна е свързана с много фактори. Нарастващите цени на алкохола и опитите за въвеждане на по-добра регулация със сигурност са повлияли, намалявайки пиенето като цяло. Крафт бирите също стават все по-популярни.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!