fbpx

Румен Радев: Оставките не вършат работа, проблемите остават

Президентът Румен Радев се обяви за политика, чиито грешки не се изкупуват с оставки. Те нямат никакво значение за хората в Странджа, каза Радев в отговор на въпрос дали оставките в Министерството на земеделието, храните и горите са достатъчни за успокояване на напрежението след масовото унищожаване на животни в Странджа, предаде news.bg.

Това заяви държавният глава в авиобаза „Граф Игнатиево“, където присъства на освещаване на параклис „Св. Вмчк. Мина“.

„Хвърлянето на пари не решава въпроса. Първо, те са недостатъчни, за да компенсират реалните загуби и пропуснати бъдещи ползи и, второ, тук трябва да се приложат всеобхватни мерки, специално за този регион“, призова Румен Радев.

Той недоумява как хората бъдат стимулирани да останат в региона, където животновъдството е единственият им поминък и препитание и призова институциите да развиват устойчива политика към пограничните райони.

„Този протест само послужи за намаляване на напрежението, но проблемите остават и растат. Става въпрос за това как тези хора, които загубиха своя поминък, ще го възстановят“, каза Радев.

Според президента, не е успял вчерашният протест на животновъди и граждани пред Министерския съвет. Животновъдите изляха мляко и подпалиха овча вълна на жълтите плочки, а полицаите удържаха хората да не влязат в сградата. По думите му вчерашната проява пред Министерския съвет, на която отиде и лидерът на опозицията Корнелия Нинова не кореспондира изобщо с нуждите на местните стопани в района на Странджа и с тяхното виждане как да възстановят поминъка си.

Запитан дали ще има заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) по темата, каквото бе искането на партия АБВ, президентът заяви, че очаква резултатите от действията за справяне с кризата. Той иска да види ангажимента на правителството в помощ на засегнатите стопани.

В отговор на въпрос за това че служебното правителство събра просрочени вземания от много години, особено в сферата на енергетиката, Радев отговори, че го навежда на мисълта, че там нарочно, от определени компании не са търсени тези вземания.

Президентът не очаква успехи в контрабандата докато правителството не пречупи собствените си виждания за това какво е правова държава, върховенство на закона, корупция, престъпност и как те се „развъждат“ в България.

„За разлика от мониторинговите доклади, най-сетне Европейската комисия отговори на нашите амбиции за членство в еврозоната вече съвсем откровено и даже грубо, че има нужда от реални действия. Жалко е, че натискът за реални реформи идва като принуда отвън, а не по вътрешно убеждение и усещане за дълг на българското правителство към собствените граждани“, заяви държавният глава.

Румен Радев призова правителството да разбере, че лобирането навън за членство в Шенген и еврозоната няма да има никакъв успех, ако не се вземат крути мерки тук, вътре в страната, за справяне с престъпността, корупцията и бедността.

Докладът за катастрофата на вертолет Ми-17 и гибелта на двама пилоти от българските ВВС е внесен в прокуратурата, заяви Румен Радев, който е бивш командващ на Военновъздушните сили. Той очаква отговори от страна на главния прокурор Сотир Цацаров и Министерството на отбраната.

Нальотът на българските пилоти наистина е много нисък, посочи Румен Радев и отново призова за изграждане на реални отбранителни способности на България. Очаквам справедлив, обективен и прозрачен процес за придобиване на нов изтребител за българските ВВС, допълни Румен Радев.

България е погребана а нейните палачи са политиците, олигарсите и подкупн теченгета. Що се отнася до ввс трябва да се закупят поне 7 истребителя миг35 и 5 бр. СУ35 . Откъде ще дойдат парите? – от депутатските запорирани заплати и конфискуване на мафиотските им фирми…

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!