fbpx

Румен Радев към недоволните крупни бизнесмени: Доверие се печели не с протести, а с качество и прозрачност

Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти, да има прозрачни и честни обществени поръчки, такива условия, че всеки лев да отива по предназначение, контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността си по най-добрия начин в една реална и здрава конкурентна среда. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с Камарата на строителите в България, предаде „Фокус“.
„Вие бяхте една от първите организации, които приех в началото на своя мандат и това беше естествено, защото съм воден от убеждението, че вашата дейност е от огромно значение за обществото. Не можем да говорим за модерна държава без развита и съвременна инфраструктура“, обърна се държавният глава към представителите на Управителния съвет на Камарата.
„Проблемите които ви вълнуват, вълнуват всички нас. За да ги решим по най-добрия начин, трябва да сме наясно, че в тези проблеми има трима важни участника. Първият е изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, вторият участник е собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми. Третият са подизпълнителите – средни и малки и хилядите работници строители, които съвсем съвестно изкарват прехраната си. Категорично заявявам, че работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават и по-добри заплащане, и по-добри условия на труд, и предвидимост в своята дейност“, заяви президентът. „Българите от своя страна очакват да пътуват безопасно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират веднага след въвеждане в експлоатация, да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят“, подчерта той.
По думите му за решението на проблемите на строителния бранш изключително важно значение има изпълнителната власт. „Аз съм готов да изслушам всички ваши проблеми, виждания, визия за развитие на сектора и по най-добрия начин и да съдействам с всичко, което е в рамките на моята институция“, каза още президентът.

Защо не се строи втори мост във Варна ? Всички знаят как работи ХИДРОСТРОЙ и не смеят.

Господин президент, аз много съм благодарна за това ,че имате добро мнение за всични нас рабитници и пенсионери! Затова имам едно питане към Вас. Знаете ли при какви условия работят работниците от предприятието на ,Язаки’ от Димитровград? Стоят по осем часа прави като коне, даже няма къде да се опрат когато програмата им работи! Аз много моля,да се провери и да се вземат някакви мерки за условията на тези правостоящи работници! Пък да не говорим колко неграмотни хора има в това предприятие и чакат на приходите на можещите!Много ще съм ви благодарна ако има някакъв напредък! Обръщам се към Вас, защото в Българоя е пълен безпорядък! Там където има работа, няма условия на работещите! Пълна експлоатация на работника!

И затова гробищата пълни с млади хора ,защото ги хангарят като роби и целия български народ ,,живее,,в постоянен стрес за утрешния ден ! Смъртност голяма срещу раждаемост малка ,много жалко ,много ,много жалко !

А знаете ли как работят работниците в пътно строителство в Швейцария – също по цял ден стоят прави, и в пек и студ – е с тая разлика, че получават 5000 и повече франка заплата, и имат осигурени адекватни работни дрехи и обувки, а и инструменти.

Има профсъюзи за тая работа.

а вие къде ги виждате тези профсъюзи аз ги виждам само по телевизиите

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!