fbpx

Румен Радев: Да не допуснем да бъдат забравени справедливите искания и да бъдат отлагани за някой следващ ден

Нека не се крием зад дълбока политика на благоразумие, защото е въпрос на национално достойнство да не позволим да бъде преиначавана историята и да не допуснем да бъдат забравени справедливите искания и да бъдат отлагани за някой следващ ден“. Това заяви на възпоменателната церемония в историческата местност Петрова нива президентът Румен Радев, пише novini.bg.
,,Съдбата на тракийците остава неразбрана“, посочи още държавният глава, цитирайки думи на Михаил Герджиков.

Химнът на Странджа за поредна година огласи историческата местност Петрова нива, където преди 116 години се е взело решение за избухването на Илинденско-преображенското въстание.

,,Нека е ясно, че ние не търсим отмъщение, но няма да забравим и пепелищата. И ако през годините никой не изпълни дълга си към тракийци, то днес, от това свято място, нека заявим високо и категорично, че е въпрос на отговорност на всеки български държавник да бъде редом с наследниците на изстрадалите“, подчерта в словото си българският президент.

КАКТО ВИНАГИ – КРАТКО,ТОЧНО И ЯСНО С ПОЗНАТИЯ СИ УМЕН НАЧИН НА ПОВЕДЕНИЕ

НАРОДЕ, НЕ ВИЖДАШ ЛИ , ЧЕ НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ НОСИ СЪРЦЕТО НА ДАНКО, ОТ ЕДНОИМЕННИЯ РАЗКАЗ НА МАКСИМ ГОРКИ!!!ДА ГО ПОСЛУШАМЕ И СЕ ОБЕДИНИМ ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!

Не, виждам, че лекуващия ти лекар не ти е дал правилните лекарства.

ТЪПИ ИДИОТИ КАТО ТЕБ ДА СПРАТ ДА ПИШАТ ГЛУПОСТИ

Имало е практическата възможност, въпроса за обезщетението да се реши през 80-те години на 20ти век. Бързоразвиващата се икономика на Турция е имала голяма нужда от готови кадри. Такива в България е имало. Голяма част от Българските „турци“ – техници, инженери, медицински специалисти, хора говорещи свободно турски език, с разрешение на Българското правителство и по собствено желание са можели да решат този проблем. При сключен взаимоизгоден договор, срещу финансово обещетение, България да разреши преселението. Същевременноу по време на преговорите, да се повдигне въпроса за финансовото задължение на Турция, съгласно Договора от 1927 год. Може би, не изцяло, но част от дълга щеше да бъде изплатен.
Вместо това се тръгна по пътя на противопоставянето, допусна се доброзорното изселване на Българските „турци“, с което си „спечелихме“ международна изолация и за много години напред недрожолюбно отношение на Запада към нас. Нанесе се удар върху България, който за да се редуцира се наложи да се извършат много отстъпления – във вътрешен план, създаването на ДПС, във външен пряко подчинение на волята на Запада.
И както винаги – виновни няма..

Застани с лицето си,не анонимно мишок страхлив и подъл! Продажник! Нямаш прав на глас. Стой си в дупката подла твар.🖕👎😡

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!