fbpx

Родните богаташи вече предпочитат „Ламборгини“ пред „Ролс Ройс“

Източник „Труд“, снимка pexels.com

„Ламборгини“ изпревари „Ролс Ройс“ в предпочитанията на българските милионери, съобщава „Труд“. По родните пътища се движат 59 автомобила „Ламборгини“ и само 53 „Ролс Ройса“, сочат данните на КАТ за регистрираните в страната превозни средства към 1 юни 2019 г.

Точно преди година колите от тези две луксозни марки в България бяха един и същи брой – по 56. За година новите „Ламборгини“ в страната, които са на по-малко от 5 години, са се увеличили с 3 бройки и достигат 12. Но най-много са тези на възраст между 11 и 15 години – 37 броя. Това се обяснява с високата цена на автомобилите от тази марка.

Някои нови модели „Ламборгини“ надхвърлят цената от 1 млн. лв. Например Lamborghini Aventador SVJ може да се намери за 1,116 млн. лв. Цената на един „Ролс Ройс“ също може да надхвърли 1 млн. лв. Например „Ролс Ройс Фантом“ от 2019 г. се продава за 1,1 млн. лв.

Спортните автомобили с марка „Астон Мартин“ се срещат в България доста по-рядко от „Ламборгини“, въпреки значително по-ниската им цена. В страната са регистрирани само 24 коли „Астон Мартин“, като 6 от тях са почти нови, на възраст до 5 г. Но дори на старо цените им са доста високи.

„Астон Мартин Воланте“ от 2019 г. може да се купи за 424 хил. лв. При спортните автомобили се оказва, че цената не е решаваща при избор на марката. В страната има и 85 автомобила „Ферари“, от които 25 са почти нови. Цената на новите модели може да надхвърли 1 млн. лв. и е доста по-висока от тази на един „Астон Мартин“.

Въпреки това обаче само за година Фераритата по родните шосета се увеличават с 9 бройки. Собствениците на „Ягуар“ са значително по-малко, въпреки по-ниската цена спрямо тази на „Ферари“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!