fbpx

Рекорд! Дама на 56 кандидатства психология в ПУ

56-годишна кандидат-студентка ще държи в неделя изпита по български език и литература в Пловдивския университет, който е най-масовият във вуза. Жената е най-възрастната участничка в тазгодишната приемна кампания и иска да учи психология, пише Марица.  В тази специалност 284 човека ще се борят за 105 места.

Най-младият кандидат-студент в ПУ пък още няма навършени 18 години. Девойката е родена през 2000 г. и има амбиция да следва право.

Рекордьорът на кампанията това лято е момиче, което е изредило в документите за кандидатстване 37 специалности. Най-много заявени изпити от един кандидат-студент са 4.

Общо 5196 младежи са подали документи за участие в приемната кампания на ПУ. От тях 2469 няма да се явяват на изпитите, а разчитат на оценките от матурите. За желаещи, което ще участват в класирането само с бележки от държавните зрелостни изпити, срокът за кандидатстване е удължен до 5 юли.

Както „Марица“ съобщи, висок е интересът към специалностите начална и предучилищна педагогика, софтуерно инженерство, софтуерни технологии и дизайн. Остава голяма конкуренцията за право – четирима за място. Люта ще е битката за „Маркетинг“ – 8:1. Причината е, че интересът към икономическите специалности остава висок. В същото време заради наводняването на пазара с такива кадри и дефицит в други направления в последните 3 г. местата по държавна поръчка в държавните вузове бяха намалени наполовина. Дванайсет души пък се борят за едно място в „Културен туризъм“ – 47 се конкурират за 4 бройки.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!