fbpx

Реконструкция и интериорен дизайн на стар апартамент

domigradina.info

Разполагате със старо жилище, което има нужда освен от основен ремонт, но и от функционално преразпределение на стаите?

Съществуват много начини с помощта, на които можете да сбъднете това ваше желание. С някои конструктивни промени и практичен интериорен дизайн вие ще станете собственик на по-просторен и функционален апартамент.

За да постигнете така желания ефект, е най-добре да се допитате до специалист, който първо ще направи скица на разположението на вашия апартамент, а после ще ви даде варианти за преразпределяне на пространството му. Ако желаете вашето жилище да бъде с модерен, но и с функционален интериорен дизайн, може да помислите за обединението на две по-малки стаи, в които да бъдат обособени вашата кухня, трапезария и всекидневна. По този начин ще се предаде визуално усещане за простор. Това е общо приета и често срещана практика в съвременния интериорен дизайн.

След тази основна и първа стъпка идва, стои избора за ситуиране на мебелите. Дали да заложите на стенни разчупени композиции, които ще бъдат разположени по цялата дължина и височина на стената, или ще изберете по-малки, заемащи по малко пространство. И двата варианта имат своите плюсове. Добре е да помислите от функционалната страна на неща, или иначе казано, по-добре е да изберете голямата и разчупена стенна композиция, в която безпроблемно ще можете да приберете не малка част от вашата покъщнина.

Желателно е когато избирате меката мебел за вашата всекидневна, тя да бъде в контрастни цветове съсстените и стенните композиции.

За да създадете усещане за по-голяма и по-светла стая, задължително боядисайте стените на вашия апартамент в светли цветове като бяло, кремаво, жълто, или бледо розово. Доказано е, че по-тъмни цветове смаляват пространството, защото светлината не се отразява в тях.

Въпреки малките размери на вашия кухненски кът, той винаги може да притежава всички функции, от които се нуждаете, като вградите всички уреди в обзавеждането.

След всекидневната друго изключително важно място от вашия апартамент е вашата спалня, мястото, което по традиция е отредено за пълноценна почивка и релаксация.

Заложете на семпъл, но същевременно стилен интериорен дизайн. Спалнята е мястото, където трябва да се чувствате най-комфортно, за това я обзаведете така, както ви харесва на вас. Често се случва съпрузите да имат различни цветови предпочитания, но това не трябва да ви притеснява изобщо. Можете да декорирате вашата спалня в два различни цвята например в сиво и лилаво, които въпреки своите различния да създават усещане за уют.

Детската стая, тя няма как да не бъде съобразена с желанията на вашите малки наследници. Все по-често интериорният дизайн и обзавеждането на тези стаи е тематично, по мотиви на любимите детски филмчета или приказки на децата.

А за да бъде щастието на вашите деца пълно, можете да поръчате стикер, или да нарисувате техния любим герой на някоя от стените например.


След като завършите всички ремонтни дейност, вие ще притежавате нов, по-просторен и функционален апартамент.

В края на ремонтните дейности, вие ще бъдете горд собственик на по-просторен и функционален апартамент, чийто интериорен дизайн създава усещане на уют и топлина.

Източник: Антония Саранеделчева, студио за интериорен дизайн: Моми Студио

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!