fbpx

Рейнджърът Нено изтрещя след развода. Написа най-страшния СМС до тъщата: Ще те направя на

Кадри: Нова тв

Монтанско село пропищя от сериен обирджия. Почеркът на крадеца навсякъде е един и същ – влиза, краде храна и излиза. На една от последните му кражби дори слага кофи върху охранителните камери, за да не снимат лицето му.  Възрастните хора вече се барикадират с решетки, не спят и се молят да не са следващите ограбени. Подозират кой е крадецът, но мъжът все още е на свобода, предава Нова тв.

Крадецът се промъква в дома на Николай от монтанското село Липен преди няколко дни. Тъкмо в същия ден бил поставил две камери на къщата си, които запечатали лицето на наглия апаш.

„Вижда се как влиза, влиза срещу камерите, разглежда с едно фенерче стаите и след това камерите изчезват”, разказва Николай Миланов, потърпевш.

Изчезват, защото крадеца забелязва записващите устройства и след няколко секунди поставя кофички върху тях, за да не снимат. След това проникнал в къщата като чупи стъклата на два прозореца.

„Ето тук не е уцелил първия път, после е счупил и двете стъкла. Не е откраднал много – храна и други неща, които са му трябвали”, казва Николай Миланов.

Жертва на крадец става и баба Върба от същото село Липен. Една вечер преди да заспи, тя чува силен шум в двора си.

„Светнах за момент, за да се види, че има човек вътре и изгасих и станах и право на телефона. В тъмното се обадих на сина ми в Монтана и му казах да тръгва веднага, че има човек”, разказва Върба Якимова – жител на село Липен.

Крадецът успял да скъса мрежата на прозореца, но избягал, след като възрастна жена се развикала. Оттогава синът й поставил решетки на прозорците.

За малко повече от половин година в село Липен са обрани близо 50 къщи. Хората се съмняват, че извършителят на повечето кражби е мъж от селото, когото разпознават и на камерите.

„Масово търси храна, но в някой от къщите има ПВЦ дограма. Счупил е прозорци, казват около 500 лева, а в къщата откраднал една кора яйца и един хляб”, казва Венчо Латинов, кмет на село Липен.

Потърсихме мъжа, у когото полицията е намерила част от откраднатите вещи на хората от селото, но той не пожела да говори.

Според полицията, той не работи, криминално проявен е и е осъждан няколко пъти. Срещу него в момента има над 20 сигнала. А хората очакват и прокуратурата да вземе под внимание на пръв поглед дребните кражби, но обвити в големи страхове.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!