fbpx

Разкриха тайната на японското дълголетие

„Тайната на японското дълголетие е здравно осигуряване за всички.“ Това заяви президентът на Световната медицинска асоциация д-р Йошитаке Йококура по време на Деветия международен медицински конгрес, който се проведе в Босна и Херцеговина от 6 до 9 септември 2018г, съобщава „Трафикнюз“.

Д-р Йококура обясни, че през 1947 година средната продължителност на живота в Япония е била 50 години, но през 1961 година въвеждат задължителна осигурителна система за всички, което дава възможност хората да получат медицинска грижа в ранните фази на заболяването. По думите на д-р Йококура това е увеличило средната продължителност на живота на японците с близо 30 години.

„Всъщност няма никаква тайна или ако трябва да говорим за тайната на дълголетието на японците е именно това — когато всички са здравноосигурени, имат по-ранен достъп до медицински грижи, това веднага води до увеличаване на продължителността на живота“, заяви д-р Йококура.

Той обясни, че сред целите на Световната медицинска асоциация са въвеждане на единни медицински стандарти, универсално здравно покритие, тоест достъп до здравеопазване на всички хора по света и непрекъснато подобряване на квалификацията на лекарите. По думите му идеята е да бъде осигурена точната грижа за точния човек в точния момент.

„Първата и основна грижа на лекарите е да пазят живота на пациентите. Те трябва да се грижат за хората, които са в критична ситуация, тоест са по-уязвими в обществото. Затова е изключително важно лекарят в своята дейност да разсъждава и да действа от гледната точка на пациента, на болния“, заяви президентът на Световната медицинска асоциация.

В доклада си той посочи, че сърдечно-съдовите и онкологичните заболявания са сред най-големите проблеми в здравеопазването в световен мащаб.

„В сферата на онкологията е изключително важно да се развива и да се навлиза все повече в тайните на генните технологии. Колкото по-скоро се разберат фините механизми на взаимодействието при гените, толкова по-скоро ще има развитие в онкологията и ще се постигне напредък в овладяването на онкологичните болести“, отбеляза д-р Йококура.

Що се отнася до сърдечно-съдовите заболявания, той обясни, че те могат да бъдат овладени преди всичко с промени в начина на живот на хората, като повече физическа активност, намаляване на холестерола и тютюнопушенето.

„Те зависят до голяма степен от човека“, подчерта д-р Йококура.

/ПИК

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!