fbpx

Разбра се кой е шофьорът на училищния автобус, на когото Джамбазки пожела да бъде пребит с тояги!

Дългогодишният шофьор Йордан Попгерасимов е бил зад волана на автобуса на помощното училище в село Долно Драглище, минал през жп линията на спусната бариера и червен семафор., съобщава struma.bg.

Попгерасимов бе разобличен за извършеното нарушение от друг шофьор, пуснал видеоклип в социалните мрежи. На него се вижда, че автобусът е пълен с ученици, и въпреки това преминава през прелеза на теснолинейката край село Баня, пише Блиц.

Заради безотговорната постъпка на водача на училищния автобус вчера стартираха проверки от Регионалното управление на образованието, ДАИ и КАТ, а на директора на училището се наложи да дава писмени обяснения в РУО – Благоевград за скандалния случай.

„Водачът ми даде устни обяснения. Каза, че бариерата е била спусната, когато е отивал за Разлог в 7:00 часа и на връщане, било е след 7:30 ч., отново е била спусната. Доколкото разбрах, бариерата често не работи, но това никой не го потвърди. Издадох заповед да ми даде писмени обяснения. Длъжни сме да спазим процедурата, преди да се предприемат каквито и да било мерки срещу водача. Не мога да наложа наказание, без да сме изяснили случая.

Направил е грешка. Току-що ми се обадиха, че ще започнат проверка и от ДАИ. Ще видим какво становище ще дадат и оттам. Най-тежкото наказание е уволнение, другите са забележка и предупреждение за уволнение”, каза директорът на помощното училище Кирил Караджов. Той допълни, че водачът е с дългогодишен стаж и досега не е имал нарушения.

Директорът допълни още, че според обясненията на водача във времето, в което автобусът е преминал през жп прелеза, между 7:30 и 8:00 часа не преминава влак. По разписание той минава в 6:52 часа. Директорът заяви още: „В ученическия автобус, преминал на спусната бариера и сигнализиращ червено семафор, са пътували 6 деца и един възпитател”. Кирил Караджов чакаше вчера следобед в Благоевград началника на РУО Ивайло Златанов лично да разговаря с него за случая. Дали е имало повреда в бариерата, тепърва ще се установява от компетентните органи.

Дежурният ръководител движение във вчерашния ден на гара Разлог отказа да коментират дали същия ден е имало повреда с мотива, че не е оторизиран да дава информация. Според запознати с механизма на работа автоматичната бариера се задейства от преминаващия влак на определено разстояние преди прелез. В практиката има случаи, когато бариерата пада и когато няма преминаващ влак. В такъв случай тя сигнализира в най-близката гара и от там се предприемат съответните мерки. Постъпката на водача бе осъдена строго и от кмета на Разлог Красимир Герчев. Градоначалникът коментира случая, но сподели, че община Разлог не е страна по казуса.

„Автобусът е прехвърлен на училището със заповед и е под негова юрисдикция. Директорът е лицето, което може да води дисциплинарни производства и да предприеме съответните действия по изясняване на случая и съответно да наложи наказание. Моето мнение е, че водачът е трябвало да изчака, докато не се изясни въпросът или докато не дойде оторизиран представител на БДЖ. В никакъв случай не трябва да се излага макар и при минимален риск животът на децата, водача и който и да е било.

Случаят тепърва ще се изяснява, но каквото и да покажат проверките, мнението ми е, че дори и бариерата да не е работила, шофьорът е трябвало до подаде сигнал, да изчака оторизиран представител на БДЖ, за да се гарантира безопасността на преминаващите. За мен всяко друго действие е самоволно и необмислено, включително и от страна на останалите водачи, които са преминали през линията”, каза кметът Кр. Герчев.

Значи е минал 2 пъти на спусната бариера

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!