fbpx

Продават рядък Mustang за $5200

Кабриолет Ford Mustang от 1973 г., прекарал последните четири десетилетия в хамбар, си търси нов собственик срещу едва $5 200 (€4 643) в американския щат Индиана. Автомобилът се нуждае от основна реставрация, но е напълно окомплектован и представлява чудесен проект за възстановяване, пише „Факти“.

Продават рядък Mustang за 00

Предишният собственик на кабриолета го паркирал в плевнята в края на 70-те години на миналия век и от тогава дори не е стартирал двигателя. По думите му обаче колата била в изрядно техническо състояние и всичко по нея работело безотказно.

Продават рядък Mustang за 00

Сегашното състояние на „мустанга“ може да се определи единствено като плачевно. Каросерията е ръждясала, гюрукът е разкъсан, а някои панели се нуждаят от смяна. Това обаче не е проблем, тъй като на пазара има достатъчно нови части за модела.

Продават рядък Mustang за 00

Единственото видимо последствие за механиката от дългия престой сред кокошките и плъховете са блокиралите задни спирачки. Ако не се брои мръсотията, интериорът също изглежда добре.

Продават рядък Mustang за 00

Двигателят на кабриолета е 4.9-литров V8 с мощност 143 к.с. и 239 Нм. Смешната мощност дава добра представа за ограниченията, наложени на федерално ниво в САЩ в началото на 70-те заради петролната криза. Скоростната кутия е тристепенен автоматик.

Продават рядък Mustang за 00

През 1973 г. Ford произвежда общо 11 853 открити „мустанга“. Тогава базовата цена е $3 201, а с V8 – $3 189. Екземплярите с двигател 302 и климатик като тази находка обаче са много по-малко и по мнението на експерти ако го реставрира, собственикът лесно може да му прибере $50 000 (€44 650).

Продават рядък Mustang за 00
Продават рядък Mustang за 00
Продават рядък Mustang за 00

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!