fbpx

Психиатър: Габриел, вземай суперкомпютъра и отивай на Марс

Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрия „Св. Иван Рилски“, попиля Мария Габриел за закупуването на четвърти суперкомпютър за България.
Ето какво написа Гълъбова в личния си профил във фейсбук:

„12 лмн. евро за суперкомпютър. Какви суперкомпютри, какви 5 лева. Габриел, явно не знаеш, да ти кажа – у нас 25% от хората живеят под прага на бедност.

У нас умират деца, защото няма пари за ЛЕЧЕНИЕ, у нас събираме капачки за кувьози, у нас висши чиновници имат частни асансьори и тераси за милиони, у нас хора умират, защото не дочакват трансплантация и т.н. И т.н. Не се лендзи от телевизора с многохилядната си заплата в евро, ами ела тук и иди в Северозапада или….или си вземай суперкомпютъра и отивай на Марс. А нас ни остави да оцеляваме, затънали в МИЗЕРИЯ и КОРУПЦИЯ.“

 

 

Много правилна констатация ! Предлагам да посетят вашата болница,та белким им дойде акъл в кратуните!

Спокойно госпожо, Бойко и за това е помислил. До сега даваше Ново село на американците, сега и още два полигона за военни изпитания и тренировки . Като си събере версиите , ще купи самолети да пазят гоцеделчевските македонци и после ако останат , за здравето на народа. Най-вече за проекти и проектчета на герберски фирми. Най-напред обаче ще задели едни суми да подкупи населението за следващите избори. Не напразно и сърбите вече открито ни се подиграват колко сме заможни.

Изненадя ме изказването на психоложката. Габриел с голямата заплата е виновна за това ,че има бедни , затова,че недостигат лекарства,а за трансплантацийте Габриел е виновна ,че не е убила някого ,за да има трансплантации.
Госпожо психоложке, огледай се и прецени трезво нещата.
Този свят се развива и върви напред благодарение на усилията и възможностите именно на хора като Габриел и много други такива като нея по целият свят.
Бедните , необразованите , мързеливите,неудачниците, болните и други подобни не движат света. Те са повече консуматири и съобразно възможностите им се помага. Но заради такива света няма да спира да се развива. Светът ще продължава да създава не само мощни компютри , но и всичко това което води до развитие на науката и познанието.
Нахвърлихте се на Габриел защото явно сте или от БКП, или от БСП. Така повече ви разбирам.
Все пак следва да се радваме,че Габриел работи усилено и успешно както за България ,така и ЕС и света.
Ако все пак сте чули или чели нещо за компютри би следвало да сте разбрали,че в България ще дойде супер компютър-най-мощният в ЕС ,а ние ще платим само малка част .
Колко повече расте благополучието на държавата толкова повече ще се помага на бедните.
А иначе винаги ще има такива като Габриел и такива за които вие говорите.
Не се заяждам с вас,а погледнете проблема и от тази страна и от такава гледна точка.

ГН СТОЯНОВ МНОГО СТЕ ПРАВ АКО ИСКА ДР. ПСИХИАТЪР ДА ИМА ПРОГРЕСИВНО В ДИАГНОСТИКАТА ИВАН ИКОНОМИКАТА НИ Е НУМНАТА КОМПЮТАРИЗАЦИЯ А НЕ СМЕТАЛА ТАКА ЧЕ СЕ ИЗКАЗВА МНОГО НАЗАДНИЧЕВО.

Искам да напомня,че от няколко години в България ИМА суперкомпютър за милиони лева.Нищо не знаем за какво се използва,натоварен ли е,работи ли изобщо?Сега щели да се купуват други.Кой ги иска?Става дума за чии нужди?Изчерпаха ли възможностите на наличния или той отдавна не работи.Дали не се купува играчка за учебни цели?Или някой си прави реклама.

Права е Габриел! Нали с този компютър би могло да се изчисли нивото на почти безграничната …тия на българския избирател, който вечно гласува на избори срещу себе си , роднини, близки и приятели, на българския избирател, който избирател е християнин само на велик ден, а в другото време гласува на избори и прави живота на всеки около себе си отвратителен. Нали с компютъра може да се изчисли на основание вечно гласуване на избори това, че онази страна няма да се оправи НИКОГА и …тите и избиратели все ще вият като …йоти срещу нещастието си породено от самите тях. Погледнете гредата в своето око, и после вижте сламката в чуждото. Все някой друг ви е виновен и все някой друг ви …ра в гащите…

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!