fbpx

Проф. Рачев: В сряда 20 градуса, но после се задава новогодишен циклон със студ и сняг

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

От снощи се очаква един снежен циклон точно за Нова година. До неделя изцяло дамско време – топло, топло, топло. Въздухът в София няма да е чак толкова хубав, защото вятъра е слабичък. Днес, утре, в четвъртък температурите ще бъдат 10-12 градуса, а на север от Стара планина – 17-18 градуса. В сряда някъде може да стигне и до 20 градуса през деня. Това не е нещо феноменално, случва се макар и рядко. Това коментира в ефира на Нова тв проф. Георги Рачев.
До неделя остава времето топло и сухо. В планините ще е много слънчево. Дори на Мусала ще бъдат положителни температурите. Но в неделя започва едно захлаждане и много по-динамично време. На Коледа ще е сравнително топло.

Снежният циклон за Нова година ще дойде у нас още на 29-30 декември. Чак се уплаших, защото е толкова брутален циклона, посочи Рачев.

Всичко зависи от следващата неделя, защото това е поредния Средиземноморски циклон. Ако сега този новогодишен циклон мине през Гърция, ще има достатъчно студ, който да навлезе в България и интензивните валежи да се превърнат в сняг. Това е след две седмици, допълни той.

Има много време и никой не знае точно как ще мине циклона. Така че времето ще покаже. Тази прогноза е със сбъдваемост 25%. Какво ще се случи в неделя – понеделник, може да коментираме по-ясно нещата, коментира Рачев.

Януари се очаква да е с градус-два по-топъл от обичайното. Това се отнася и за следващите месеци. За сметка на това в цяла Европа ще има нормални валежи през зимата, а над Балканите ще са по-малко.

Очакват се валежи в неделя и понеделник, което може да облекчи положението в Перник, добави професорът.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!