fbpx

Проф. Николай Слатински: Общество е в ръцете на лошите хора!

Проф. Николай Слатински написа в профила си във фейсбук:

Нашето общество стана лошо общество.

Лошо общество, завладяно, превзето, покорено, колонизирано от лоши хора.

Те създават лоши правила на съществуването на това наше общество, при което можеш да можеш, да успяваш, да се развиваш, да просперираш, само ако станеш и ти лош човек.

Поради тези лоши правила, обществото плоди лоши хора и става още по-лошо.

Това е спирала – хем движение в една посока (погрешната), хем въртене в един кръг (омагьосания). Само че тази спирала не се разгръща, а се свива – всяко завъртане е с по-малък радиус, в по-малък кръг.
Накрая подобни спирали приключват чрез експлозия (навън) или имплозия (навътре).

И в същото време се пробутват, пропиарстват, пропагандират, прокламират някакви евентуални успехи, някакви условни позитивни сдвигове, някакви хипотетични удачи, някакви имагинерни напредъци.

Може и да ги има. Но то са като гордото окуражаване на пуйките преди празник, че заради примерното поведение ще им се полага повече храна и дори – с добра воля и със загриженост за самите тях – може тя малко със сила да им бъде натъпквана в гърлата!

То е като решение на пленума на вълците преди наближаващия банкет – по случай новата вълча година да се увеличат временно тревните площи, за да има повече паша за зайците и дори да им бъдат отпуснати допълнителни количества моркови и зеле на всяка глава от заешката популация, за повишаване на качеството на техния живот.

Истинският проблем е, че даже някои отделно взети елементи на скромен напредък в България се губят в огромната сива и уродлива маса деструктивни процеси в нашето общество. Което наистина се превърна в лошо общество, попаднало в ръцете на лоши хора. И доведено до такава фаза на стагнация на ценностите и инфлация на деморализацията, че става все по-лошо и все повече единственият начин да съществуваш някак е да станеш и ти лош човек.

Ето тук сработва капанът на фаталната заблуда на иначе нормалните хорица – че за да те има, за да си потребен в едно такова лошо общество, трябва да се опитваш да виеш по вълчи с вълците, да ставаш лош като лошите. Или поне да се правиш на лош – като мимикрия, като имитация, като симулация, като елементарен защитен механизъм.

По този начин всъщност не само се правиш на лош, но ставаш лош. Така и благодарение на теб, и чрез теб, и заедно с теб, и в съгласие с теб, обществото става само още по-лошо.

А точно това искат лошите хора. Онези, които са ни завладели, превзели, покорили, колонизирали.

Не само въпреки нас, добрите хора, но и поради нас…

offnews.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

error: Content is protected !!