fbpx

Проф. Кантарджиев: Лечението на усложненията при новия грип струва по 1000 лева на ден

Преди 2 дни бе доказан първият случай на грип в София – Грип-А. Това е грипът, известен като свински грип. Това заяви в ефира на Нова тв проф. Тодор Кантарджиев.

„Характерно е, че боледуват млади хора от него. По-възрастните са поразявани от друг тип на грипа. Няма нищо страшно досега. Грипът обаче е много интересно заболяване. Оказва се, че при грипа има едно усложнение, което засяга белия дроб. Очаквахме го само при хора с имунен дефицит, но вече наблюдаваме, че не е само при тях. Това е доста по-лошо от пневмонията. Хубавото и качественото лечение при това усложнение е по 1000 лева на ден“, каза Кантарджиев, цитиран от БЛИЦ .

„Много българи, в големите градове, имат кашлица. Повечето хора кашлят около месец. Все още не са дошли коронавирусите, които са характерни за зимата. Тези, които са карали дълга кашлица или дълга хремa, е по-податлив за вирусите през зимата. Ако сте кашляли дълго време не значи, че сте изкарали грипа, а че просто вече имунната ви система е отслабена“, добави Кантарджиев.

„Когато има задух и въздухът не стига, а кожата става сиво-синкава, трябва да потърсите болница“, каза той. „Грипът сега поразява само за няколко часа и вече се чувствате много зле“, добави Кантарджиев.

„Грипът е с най-късия инкубационен период. Може сутринта някой да се е изкашлял срещу вас, а следобед вече да вдигнете висока температура“, заяви Кантарджиев.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!