Проф. Донка Байкова разкри какво да хапваме, когато ни се дояде сладко
- By : Vihrogon
- Категория: Блиц Новини
„Вредни храни като термин не съществува. Ако е в магазина, някой ги е допуснал до там. Въпросът е, че има по здравословни и по-нездравословни храни. Всичко обработено от химия и в голямата си част от Е-тата са нездравословни. Това каза експертът по хранене и диетика проф. Донка Байкова в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия, цитирана от Novini.bg.
„Нездравословните храни довеждат до диабет и редица болести“, каза още тя.
„Газираните напитки са вредни за организма – те носят празни калории. Американците стават все по-дебели от именно, напитките, които уж са 0 калории. Фреш напитките също не са толкова полезни, колкото смутитата“, допълни проф. Байкова.
„Ако имаме потребност от сладки неща, трябва да консумираме сладкото със зърнени култури. Например плодова торта с подложка или блат от овесени ядки – те абсорбират захарите“, разкри експертът по хранене и диетика.
„Здравословните храни не ни излизат по-скъпо. Натуралното месо и зеленчуци, приготвени по по-атрактивен начин, са също толкова вкусни, колкото и нездравословните храни“, завърши проф. Донка Байкова.
Няма коментари