fbpx

Проф. Вълчев разкова ГЕРБ: Показват неуважение към хората! Изборите може да се манипулират и подменят. Радев трябва да

Проф. Даниел Вълчев коментира като вероятно президентът Румен Радев да наложи вето на последните промени в Избирателния кодекс. В предаването „Денят започва“ с Георги Любенов той посочи, че основните проблеми на българските избори са манипулирания вот и подмяната на изборни резултати.

Двата големи проблема в българските избори са технологичния вот и откраднатия вот.

Според юриста Според избирателната активност у нас не е ниска, но проблемът с мъртвите души в избирателните списъци, прави нещата да изглеждат така. Вълчев смята, че избирателната система също не проблем, тъй като „идеална система за отчитане няма“.

Той обаче посочи, че възможностите за въздействие на избирателите и липсата на контрол при преброяването на гласовете в малките населени места, могат да се отразяват на окончателните резултати.

Не е възможно да се откраднат цели избори, но ако нещата са на кантар, може сериозно да се повлияе.

Юристът коментира като „неуважение към хората“ повишаване на прага на преференциите. Според него то е резултат от липсата на доверие от страна на политическия елит към възможността на избирателите да вземат решения.

Вълчев коментира, че в последните поправки проблемни са и решенията за намаляване на мнозинствата в ЦИК за вземане на решения, както и ограничаване на обжалваемостта на актовете на избирателните комисии.

Абе какви избори , тези ще са докат са живи на власт, след наследствено ВНУЦИ и правнуци ТОВА Е , и ще има големи икономии от ненужни фалшиви избори , повече пари за крадене и доволни хайдуци ….

Показвали били неуважение към българския избирател -те вече 10 години му показват рунтавия си гъз

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!