fbpx

Проф. Антоанета Христова: Президентът не намира баланса между желанията си и Конституцията

Политиците са такива, каквито сме ние – те са нормални хора, които изведнъж попадат в една роля, за която никой не ги е готвил, никой не им е казвал, че това ще им се случи. Не са готови и за грешките си, коментира в студиото на „Тази сутрин” политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея битката между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев ще продължи. Тя отбеляза, че във всички нормални демокрации противопоставянето е другаде – между лидерите на основните политически сили.

„Проблемът е, че стана президент един човек без политически опит, който има своята представа за политическо поведение извън контекста на конституционно определеното. Можем да спечелим от това, но той трябва да умее да поддържа баланса между собственото си желание за опозиционно поведение и конституционната му роля на президент”, подчерта Христова.

Тя беше категорична, че не може в нормална държава да липсва диалог с управляващите, прекалено острото му „влизане” привлича внимание, но и създава разделение.

По отношение на изминалата година, проф. Христова коментира, че европредседателството ни е дало самочувствието на фактор на международната сцена – макар да не е било напълно успешно, все пак то е довело до раздвижването на редица процеси.

„Лидерът на този процес беше министър-председателят. Той успя да се позиционира в международен план, това беше негова цел на профилиране, на присъствие тази година като политик”, посочи тя.

За традиционната новогодишна реч на Ахмед Доган Христова коментира, че заради запазването на ДПС като незаобиколим фактор през годините много хора се учат от почетния председател на движението. Не винаги казаното от него се сбъдва, но е ориентир за целите на политическата сила, която вече иска да влезе във властта, посочи политическият психолог.

 

Не знам кой Ви е дал титлата“ПРОФЕСОР“,но Вие с нищо не сте я заслужили,а да давате оценка на Президента не можете,защото сте на светлинни години зад него умствено!!!

жената си каза самата истина какъв опит има Радев в политиката 0 докато Борисов поне 30 е вътре ,Радев го командари БСП и това е истината

Научи се да пишеш после да коментираш.

Е, ти като си толкова умен, защо се изразяваш толкова тъпо ?! Да си като кон с капаци, и да казваш на черното – бяло, не е никакво достойнство.

Май Вие не правите разлика между бяло и черно. Весели празници.

За какъв опит говорите обаче. Сигурно за опит по послушание… това го може от младите си години. Весели празници.

Чекибойците от герб са винаги готови да научат нещо ново в областа на оралната любов от такава ерудирана кифла.

грабвай чука си па се тресни няколко пъти по кратуната и о чудо може да се превърне в тиква.

А какъв беше Борисов преди да влезе в политиката? Бързо забравяте или така ви изнася!!

„че не може в нормална държава да липсва диалог с управляващите“, а сегашната „парламентарна“ Република България НОРМАЛНА ЛИ Е?

МНОГО ВИ БОЛИ ОТ ИСТИНАТА-ДОНДУКОВ 1.НО ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА Я ПРИЕМАТЕ,КОЛКОТО ВРЕМЕ Е ОСТАНАЛО.

Така е! Професорката се изразява умерено и професионално! Тя сама каза, че анализатори като нея дават обратна връзка и този, който слуша, ще чуе…

Да си опитен политик означава да умееш да въртиш „далавери“ – да крадеш, да лъжеш, да извличаш лична полза от политическата си власт , да уредиш близките си и да натрупаш милиони от ограбеното. Да – Радев е много неопитен в това отношение. Би трябвало да го уважаваме заради това, а не да го порицаваме!

Един военен освен военен за друго не става

О, боже, вярвате ли си в това, което говорите, Иринче?!

Госпожо Христова, някой трябва да каже истината. Вашите колеги, политическите наблюдатели, журналистите и др. се страхуват. Всички видяха какво се случи с Иванчева и Петрова.

Титлата „ПРОФЕСОР“ е заслужена. Моите почитания. Когато си некомпетентен, по-хубаво е да си замълчиш. Това е истината. Имаме за президент една личност, за която интригантството, алчността, популизма и е готова за власт и пари да се съюзи не само с ДПС (Ахмед Доган, Корнелия и Решетников, но да продаде и Б-я на дявола. „Ако баща ти знаеше колко си прост, би те заменил за маймуна.“

то и той е дин генерал по документи-какви са му заслугите към България- за Деса знаем че я е назначил на държавна работа?

Законът за научните степени и звания на ГЕРБ излюпи стотици недоразумения с титла „Професори“. Жална и майка на науката в следващите 20-30 години.

aBE SAMO SE XAPITE DORI I NA TAKIVA XUBAVI PRAZNIZI,GOLEMI POLITIZI STANA NARODA,ZA TOVA SME NA TOZI XAL ,AMA KATO STANE VAPROS ZA IZBORI ,BARZATE DA GLASUVATE ,BES DA SI ZADADETE VAPROSA ,TOZI CHOVEK MOJE LI DA E MINISTAR ,ILI DEPOTAT ,ILI PREAZIDENT,KOI SHTE KAJE KAKVO ZNACHI >PREAZIDENT,DA SE OBOSNOVE NA DUMATA >PREZIDENT!!

Да си кара самолета,защото не става за Президент!

ЩТОМ СТЕ АНОНИМЕН МЪЛЧЕТЕ И НЕ ИЗКАЗВАЙТЕ ВАШИТЕ ПРОСТАШКИ ОТЦЕНКИ

КАЛИНКА НИКОЛОВА КОМЕНТАРА Е МНОГО ПРАВЕЛЕН ДОРИ И НА НЯКОИ ДА НЕ МУ ХАРЕСВА

и Борисов е „ДОКТОР“, Хаха,хаха!!!
Какъв доктор е Бойко? „Премиерът прави дисертация през 1989 г. и получава титлата кандидат на науките. Кандидат на физкултурните науки. Тогава има друга система за научни звания. След промените в закона кандидатите на науките от миналото са приравнени към доктор на науките днес. Но вече няма и категория „физкултурни науки”, затова дисертацията на Борисов е категоризирана в „психология”. И той някак изведнъж става „доктор по психология”. Интересно, ако беше завършил АОНСУ, какви ли еквилибристики щяха да правят сега партийните му калинки?!!!?

Проф. Христова да си го начука

Ние така гласувахме и за ГЕРБ

Новия БАН е налице, ГЕРБ-ебан

Ето, Цветановка се изказа 🙂

Интересувам се, от връзката с професорката 🙂

Старото куче си личи отдалеч!

И ето готово, гербаджия…

Брех, тея надъхани Гербаджийки, всички на Бойко кавала искат да надуват.

Объркана сексуалост

TAZI PROFESORKA E GERBADJIISKA PODLOGA !!! JALKO 4E SME DAVALI NA6ITE PARI, DA Q IZU4IMI ETO KAK NIVRA6TA BLAGODARNOSTTA !!! # PAZIBOJE SLQPO DA PROGLEDNE#–BE6E KAZAL DQDO PETKO ZA SVOQ SIN!!!

Страхотно фелацио направи „професорката„ на Баце; колкото до президента от нейните „мъдрости„ рейтингът му няма да падне

Президентът правилно каза ,че говори от името на народа, който го е избрал.Не му е работа да лавира между партиите за да създава единство.Още повече ,с партийни ръководители за които всеки ден четем,че са замесени в корупция,търговия с влияние и доста неща, които миришат на престъпления.Хора, които харчат народните пари, като че ли са лично техни.Хора, които с некомпетентността си вкараха България в милиардни загуби – с тях ли да създава единство?

Като псевдопрофесорката и вие сте умопомрачена.

От както герб е на власт професор и доцент се раздават на килограм след години ще бъдат срам за българската наука. До колкото за президента който иска да се срешне с Бойко той вечно иска да бъде срещата с експерти защото е неграмотен по много теми и трябва някой да му подсказва и ще стане смешен срещу президента това наймного го претеснява

46 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!