fbpx

Проучване: Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г.

Причината – климатичните промени

Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г., показва ново проучване на австралийски учени, пишат световните агенции.

Според Националния център за възстановяване на климата в Мелбърн ако съвременното общество продължи да бъде зависимо от емисиите парникови газове, до 2050 г. ще бъде премината критична точка, след която няма връщане назад.

Авторите на доклада твърдят, че това ще доведе до катастрофални последици за човешкия вид, които ще доведат до неговото унищожение.

“Ако продължим да живеем по същия начин, ще настъпи екологичен колапс. С него ще дойдат болестни пандемии, горещи вълни с летален изход и накрая – атомна война”, посочват специалистите.

Те отбелязват, че дори да се постигнат целите на Парижкото споразумение, които са климатичното затопляне да остане 2 градуса до края на века, положителните резултати за планетата биха били пренебрежими.

В доклада е описан и въпросния апокалипсис – заради повишаването на температурите в световен мащаб, много зони ще станат необитаеми, ще има неконтролируема миграция на хора, което ще предизвика политически сътресения и проблеми. Затоплянето на атмосферата ще доведе и до пандемии от всякакви болести, които трудно могат да бъдат овладяни.

С повишаването на температурите някои крайбрежни зони ще изчезнат.

“В тази обстановка въоръжените конфликти за ресурси ще станат неизбежни, което ще събуди призрака на ядрения кофликт”, посочват учените.

Според тях съвременното общество е тотално неподготвено за предизвикателствата, свързани с климатичните промени.

 

btvnovinite.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!