fbpx

Прогноза от НИМХ: По-топло в неделя и понеделник, снегът идва във вторник

В неделя облачността ще бъде променлива, през деня над Западна България по-често намаляваща до слънчево. През нощта ще бъде почти тихо, на места в низините с ниска облачност или мъгла.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, а максималните – между 7 и 12 градуса, сочи прогнозата на НИМХ, цитирана от Dnes.bg.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 11-12 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

В планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по високите части силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около нулата.

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от югозапад и в източните райони ще бъде до умерен. Облачността ще бъде разкъсана, на места в равнините и котловините – отново с намалена видимост. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 4 и 1 градуса, максимални – между 9 и 14 градуса, в местата със задържаща се по-дълго мъгла – по-ниски, до 3-4 градуса.

Във вторник над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и късно вечерта от югозапад ще завали дъжд. От северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух и през нощта срещу сряда във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще превали сняг.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Стефани останала неразбрана в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Отдавна зрителите на Хелс китчън очакваха сладкарката Стефани да напусне предаването. Непрекъснатите скандали, които заформяше с кой ли не от участниците натоварваха и изместваха фокуса от готвенето. Тя влезе с големи претенции за професионалист и бе сигурна, че ще грабне голямата награда. Дотолкова дотегнаха с крясъци, че …

Блиц Новини
Силно земетресение паникьоса съседна Турция

Съседна Турция стои на тръни при всяко разлюляване на земята. Споменът за опостушителното земетресение, в което загинаха хиляди хора е все още много пресен. За земетресение с магнитуд 4,7 съобщиха от района на град Токат, Северна Турция. Трусът е предизвикал силна паника сред населението. Хората са прекарали нощта навън.   …

Блиц Новини
Силвена Роу: Невиждано наводнение в Дубай

Кадри БТВ Климатичните промени все по-осезателно напомнят за себе си. Вече няколко години сме свидетели на екстремни горещини и наводнения предизвикани от огромни количества дъжд. У нас също на няколко пъти тези валежи създадоха тежки проблеми в различни райони на страната. Но за Дубай и района това са невиждани количества. …

error: Content is protected !!