fbpx

Прогноза за 28 декември: времето ще се задържи студено, леден вятър сваля още температурите

През следващото денонощие облачността над страната ще се задържи променлива, по-често – значителна, и на отделни места в планинските райони ще превали слаб сняг. Това съобщи за „Фокус“ Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Минимални температури – между минус 1° и 4°, а максималните – между 1° и 6°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца. След обяд ще започне да се повишава. Над Черноморието ще има променлива облачност.

Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 5° – 6°, температурата на морската вода е 11° – 12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще има значителна облачност с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – минус 9°. В неделя, главно в Северна България и в планините, ще вали сняг, в североизточните райони и в Предбалкана ще се образува снежна покривка.

Ще продължи да духа умерен северозападен вятър, в източната половина от страната – север-североизточен, умерен до силен. С него ще нахлува още студен въздух и на места минималните температури ще бъдат до минус 4°, минус 5°, а дневните ще са около нулата. В Добруджа и Лудогорието и по старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В началото на следващата седмица валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъса. В източните райони ще остане ветровито и студено.

През последния ден от годината ще има повече и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Сутринта ще е по-студено, в отделни райони с минимални температури до минус 9°, минус 10°, но дневните температури ще се повишат. В новогодишната нощ отново ще се заоблачи, а северозападният вятър ще се усили. Ще започне ново студено нахлуване.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!