fbpx

Прогнозата на синоптиците за следващите дни няма да се хареса на никого! (таблица)

www.blitz.bg

Днес ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания на облачността. Почти без валежи. Сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от изток-североизток. Максимални температури: в Северна и високите полета на Западна България – между 1° и 6°, в Южна – между 6° и 11°.

Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Георги Цеков в сайта на НИМХ. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за януари, през деня слабо ще се повиши. Над планините ще е предимно облачно, почти без валеж. Повече слънце ще има по високите части на масивите от Югозападна България. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад.

Максимална температура на височина 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 4°. Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността над южните райони. Вятърът преди обяд ще е до умерен от северозапад, до края на денонощието постепенно ще се ориентира от североизток. Максимални температури между 4° и 7°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3 бала. Във вторник в северозападните райони ще превалява мокър сняг или дъжд и сняг, в планините и планинските райони на Южна България – слаб сняг; в останалата част от страната ще е почти без валежи.

В източната половина от страната югоизточният вятър ще се усили. В сряда на много места в Южна и Източна България ще превалява дъжд, над около 1000-1200 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България ще е силен и температурите там ще достигат на места до около 12°-14°. В Западна България ще остават предимно между 3° и 8°. В четвъртък и петък също ще превалява, но на по-малко места, предимно слаб дъжд, а в планините и планинските райони на Западна България – слаб сняг. В четвъртък и петък валежи от дъжд ще продължат, на места ще преминат в мокър сняг. Температурите остават без промяна и максималните ще бъдат между 4 и 12 градуса.

През почивните дни времето ще остане без промяна. Над цялата страна се очакват валежи от дъжд, който ще преминава в мокър сняг. Минималните температури ще са между минус 2 и 5 градуса, а максималните между 4 и 13. На 21.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:51 часа и ще залезе в 17:24 часа. Продължителност на деня 09:32 часа. На 21.01.2019 луната ще изгрее в 17:50 часа и ще залезе в 07:59 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: пълнолуние.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Всички участници в един епизод събира „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Последният епизод всъщност ще е епизода за проглеждането, това, което всъщност е посланието на предаването, анонсира Мария Силвестър финалната история от „Бригада нов дом“. В него участие взимат всички семейства, на които бригадата помогна да си стъпят на краката. За проглеждането отвъд ограниченията, отвъд бариерите, отвъд всичко невъзможно, …

Блиц Новини
Йоана след „Ергенът”: Алек ме заблуди

кадри bTV Стюардесата Йоана, която отпадна от „Ергенът” на крачка от големия финал, заяви, че е била заблудена от Алек. Тя директно призна, че приятелят на майка ѝ е трябвало да го унижи при родителската среща, като го бутне в басейна, както е искал. Отвъд разочарованието, Йоана коментира, че Алек …

Блиц Новини
Подкрепа за Чоткин преди големия финал на Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Остана само да видим финалното готвене на двамата претенденти за голямата награда от 100 000 лв. Двамата готвачи, които ще се борят за нея в големия финал на „Хелс Китчън“ са талантливият Чоткин и изненадата на сезона Станислав. Димитър напусна кухнята на Ада завинаги на престижното трето …

error: Content is protected !!