fbpx

Природни начини да спрем подуването на корема

Включете джинджифила в менюто си

Ако живеехме в един съвършен свят, щяхме да се храним с чисти продукти, необработени с безброй химикали и пестициди, и щяхме най-вероятно да се радваме на добро здраве. За съжаление, светът ни не е идеален и съвременният начин на живот ни изправя пред редица предизвикателства да запазим здравето си. Много често храната, която консумираме, може да доведе до известен дискомфорт, като подуване на корема и образуване на газове. В комбинация със заседналия начин на живот, който мнозина от нас водят, това може сериозно да наруши спокойствието ни, пише www.az-jenata.bg.

Днес ще ви запознаем с няколко природни начина, които помагат при честото подуване на корема и могат да благоприятстват подобряване на стомашно-чревната флора, така че да се чувствате добре и в хармония с тялото си.

Добавете подправки и билки към храната си

Подправки като черен пипер, кимион и куркума стимулират храносмилателната система, имат противовъзпалителен ефект и се отразяват добре на стомашно-чревния тракт. Спомагат за облекчаване на дразнението в стомаха и се борят с киселините. Използвайте ги за овкусяване на вашата храна редовно и ще усетите силата им. Канелата също е чудесно средство за облекчаване на стомашните неразположения и е прекрасна, ароматна добавка към сутрешното ви кафе или капучино.

Наблегнете на храни с калий

Калият помага да се неутрализира ефектът на натрия, който причинява подуване и възпаление на храносмилателната система. Когато говорим за калий често първата ни мисъл е за банани или кокосова вода, но това съвсем не са най-богатите продукти на калий. Сладките картофи, бял боб, сок от моркови са с много висока концентрация на калий, който ще ви помогне да преодолеете подуването и дискомфорта. Опитайте с йога Тези древни и така модерни практики имат положителен ефект не само върху съзнанието и душевното ни здраве, но се отразяват благоприятно и на тялото ни. Йогата успокоява нервната система, а е доказано, че стресът и притеснението могат да предизвикат проблеми с храносмилателната система. Някои йога пози са като минимасаж на вътрешните ни органи, като например усукванията на тялото, които стимулират стомашно-чревния тракт и облекчават значително дискомфорта в коремната област. >> 12 съвета за плосък корем <<

Пийте по-често чай

Имайте предвид, че алкохолните и подсладени напитки са по-тежки за преработване от храносмилателната система и могат да доведат до подуване и запек. Вместо да пиете подобни напитки, ако имате проблеми със стомаха, консумирайте повече чай. Той успокоява стомаха и може да облекчи дискомфорта. Чай от копър или мента са едни от най-ефикасните средства за облекчаване на подутия корем.

Хапвайте повече натурални пробиотични храни

Живата бактерия може да помогне да балансираме чревната флора, като спира лошата бактерия и ѝ пречи да расте (което всъщност води до подуването на корема). Освен като хранителна добавка, добре е да приемате пробиотик и под формата на храна. Кимчи, комбуча, кисело мляко са чудесни източници на естествени пробиотици.

Дъвчете внимателно и бавно

Да, понякога бързаме и нямаме време да се храним бавно, да дъвчем съсредоточено, а не припряно, ежедневието на всички е динамично. Но все пак опитайте се да не изпадате в свиреп глад, защото именно тогава се нахвърляме като бесни върху храната, ядем бързо, без да сдъвкваме добре и това води до неприятно подуване на корема.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!