fbpx

Прикованата Ани: Помогнете ми да завърша живота си достойно

Снимка „Марица“

71-годишната Ани Дечева е на легло цяла година. Преди това се е придвижвала с инвалидна количка. Жената има дълъг списък със заболявания и съпътстващи усложнения. Не може да се изправи сама и няма семейство. За нея се грижат сираците Георги и Рени, които са на 28 и 26 години. Дечева разказва, че ги срещнала съдбата. Младежите също имат заболявания и трудно си намират постоянна работа. Тримата живеят в апартамент на ул. „Васил Левски“. Изкарват месеца с пенсията на възрастната дама, която е 430 лева. Дечева се обърна към редакцията и читателите на „Марица“ с молба за помощ, за да може достойно да изживее колкото е останало.

Възрастната жена има тежък живот от първите си дни на белия свят. Като бебе се разболяла от бронхопневмония, в резултат на което получила гърч и се парализирала. Страда и от лека форма на ДЦП. Когато била на 4, претърпяла операция, шест месеца лежала в гипс. След усърдно раздвижване, тренировки и бани направила първите си крачки.

След училище започнала да работи. Твърди, че има 25-годишен стаж като касиерка. Трудностите по пътя обаче не спират. За доказателство тя представи експертно решение на ТЕЛК от 1995 г., което я определя като инвалид първа група. На гърба на документа са описани множество тежки заболявания, от които жената страда.

През 1994 година, когато приключва трудовата си кариера, Дечева осъзнава, че парите от пенсията не стигат. Тъй като няма семейство, решила да продаде апартамента си с клауза за пожизнено ползване. Продала го за 100 000 лева, които внесла в осигурително дружество, за да получава втора пенсия пожизнено. Оказва се, че е попаднала в една от най-големите пирамиди от близкото минало и излязла от капана с 98 лв.

„Бях ужасена, като разбрах каква грешка съм направила, но нямаше връщане назад. Имам воля за живот и продължих напред. Най-лесно е да сложиш край на всичко – ето хапчетата са на една ръка разстояние. Страдам от ужасни болести и не мога да се обслужвам сама“, разказа тя пред репортер на „Марица“.

В момента за нея се грижат младежите Георги и Рени. Те са сираци. С Дечева ги е свързал представител на църквата, който споделил пред болната жена, че младежите си търсят дом. Тя пък имала нужда от човек, който да помага и да се грижи за нея. Така тримата заживели заедно в апартамента на улица „Васил Левски“.

„Получавам 429 лева пенсия. По 150 лева давам на децата, да имат и те по нещичко в джоба. С другите 130 лева покривам сметките и лекарствата. В средата на месеца обаче парите вече са свършили и започвам отново да искам от младежите. Трябва ми малко помощ. 80 или 100 лева на месец биха били достатъчни, за да можем да се справим. Най-трудни са зимните месеци, когато трябва да се плаща и отопление. Аз няма как да си помогна от леглото. Не знам колко ще живея още, но искам просто дните, които ми остават, да са малко по-спокойни“, разказа през сълзи болната жена.

Тъй като няма банкова сметка, тя помоли всеки, който има желание да помогне, да се свърже лично с нея на телефон 0884617256 или чрез редакцията на вестника. „Вратите ми са винаги отворени за добРите хора, за да могат да се уверят, че всичко, което казвам, е истина. Знам, че днес много хора си служат с лъжи, за да оправдаят целите си, но при мен случаят не е такъв“, заключи възрастната дама.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!