fbpx

Предупреждение от експерт: Сметките ни за отопление ще са с 25 % по-високи

В сравнение с предишния отоплителен сезон тази зима ще е с около една четвърт по-скъпа, заяви експертът Васил Николов, предаде БНР. „Ако консумирате една единица топлинна енергия тази година, ще платите с около една четвърт повече, отколкото миналата. В цифри сумата от 90 лв, например, сега ще е 115, коментира експертът.

При силно завишените сметки на иднивидуалните потребители една от най-честите грешки се дължи на невярно отчитане на водомера при годишното засичане. „Няколко десетки кубически метра вода в повече, когато се отчитат сметките нарастват осезаемо“, заяви Николов. По думите му, когато са годишните отчитания е добре хората да погледнат какво точно са подписали. Това може да им спести писане на жалби.

Във високите блокове топлата вода се доставя чрез циркулационна помпа. Ако тя не е изправна, е необходимо хората да източват водата по-дълго, а това допълнително утежнява сметките, предупреди още той.

От доста години абонатните станции почти навсякъде са модернизирани и след въвеждането на топломери в апартаментите не могат да се реализират допълнителни икономии от регулирането на температурите в тях. В станцията температурата на водата трябва да е над 55 градуса.

Експертът коментира също, че сметките за общи части нарастват, тъй като много хора се отказват от отоплението. Те плащат през зимата по-малко отколкото са ползвали, а съседите им – повече, но когато дойдат изравнителните сметки става обратното.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!