fbpx

Предупреждение за силен и топъл вятър е обявен в 21 области на страната

Прeдупрeждeниeтo e в cилa зa oблacтитe Мoнтaнa, Врaцa, Coфия грaд и oблacт, Пeрник, Кюcтeндил, Блaгoeвгрaд, Лoвeч, Гaбрoвo, Вeликo Търнoвo, Търгoвищe, Cливeн, Ямбoл, Хacкoвo, Кърджaли, Рaзгрaд, Шумeн, Cилиcтрa, Дoбрич, Вaрнa и Бургac.

Oчaквa ce пoривитe нa вятърa дa дocтигнaт дo 24 мeтрa в ceкундa.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и през деня ще продължи да се понижава, четем на сайта на НИМХ.

В 6 часа и 19 мин. започна астрономическата зима. Днес след временното разкъсване и намаление на облачността, още преди обяд от запад тя отново ще започне да се увеличава. След обяд ще започнат и валежи, отначало в Западна България, а през нощта срещу понеделник ще завали и в Източна. По-значителни количества се очакват в югозападните райони. Ще продължи да духа юг-югозападен вятър, в Източна България и северно от планините умерен и силен. Ще бъде значително по-топло от обичайното с максимални температури между 13° и 18°, в отделни райони на Предбалкана и по-високи. По-ниски, до 9-10° ще останат само в крайните западни райони на Дунавската равнина, където ще е почти тихо, през по-голямата част от деня и с мъгла.

В планините ще духа силен и бурен югозападен вятър. Ще бъде облачно, главно след обяд с валеж от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг, но през нощта срещу понеделник границата между дъжда и снега ще започне да се понижава. Максимална температура на 1200 метра – около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и през нощта срещу понеделник ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На 22.12.2019 слънцето ще изгрее в 07:54 часа и ще залезе в 16:56 часа. Продължителност на деня 09:02 часа.

На 22.12.2019 луната ще изгрее в 03:28 часа и ще залезе в 14:29 часа. Осветеност на диска в 0h UT 20 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Папи Ханс и Натали Трифонова изригнаха срещу „маймуните” в шоубизнеса в България

кадри bTV След като са постоянно заедно в „Денсинг старс”, Папи Ханс и Натали Трифонова се събраха и в нейното предаване COOLt. Поводът беше новата песен на певеца, но същинската част от разговора беше на съвсем друга тема. Тя тръгва от пост в социалните мрежи, в който Папи заявява, че …

Блиц Новини
Обрат в „Денсинг старс”: Натали се показа с нов мъж до себе си

кадри bTV Една от най-добрите и хармонични двойки в „Денсинг старс” е Натали Трифонова и Димитър Стефанин. Но в следващото шоу те няма да танцуват заедно. Натали съобщи, че има нов партньор, или както се изрази самата тя, „нов мъчител”. Във видео с социалните мрежи синоптичката на bTV се появи …

Блиц Новини
Нападнаха „Бригада Нов дом” заради детски играчки

кадри bTV За епизода, в който „Бригада Нов дом” помогна на майката с тежка диагноза Благовеста и дъщеря ѝ Християна, предаването получи много висока оценка от зрителите. Не са малко обаче хората, които са озадачени и доста подразнени от един конкретен детайл от ремонта. След като започнаха да разчистват жилището …

error: Content is protected !!