fbpx

Предложение: Първите дни болнични изобщо да не се плащат

Да се въведе период на изчакване от няколко дни, в които болничните не се заплащат нито от работодателя, нито от Държавното обществено осигуряване.
Това предложи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Пред БНР той коментира внесения преди дни в парламента законопроект на партия „Воля“, който предвижда да отпадне задължението първите три дни болнични да се плащат от работодателите и това да стане задължение на общественото осигуряване.

„В повечето страни има период на изчакване, така се нарича, т.е. няколко дни, в които не се заплащат изобщо болнични. Така е в Латвия, Швеция, Холандия, Австрия, Гърция, Естония, Италия, Чехия, Португалия, Кипър. Освен това процентът на компенсация е много по-нисък в средно в ЕС. И като добавка към това на повечето места тези доходи се облагат“, каза Васил Велев пред „Хоризонт“.

АНОНИМЕН. Ати неможе ли въобще да не получаваш заплата?Не стига че унищожиха народа лекарства от скъпи по скъпи болен народ.Ами и болнични да не им се плаша.Къде го има това бе мизерници?

ДА ИМА ГО , И ТО Е В БЪЛГАРИЯ

Велев да се скрие някъде и да се появи след сто години

Абе тоя с всичкилия ли е?ТЕЛК с 50/ инвалидност,само едното лекарство е 136.47лв а има още четири.Как се живее така.Милиони,милиарди, за тях половин бълха ги ухапала.Този е направо за въжето насред пложада.Но има една приказка,бе му стигне 1 на 2. Предател на МАЙКА БЪЛГАРЯ.Вън от нашата СТРАНА.

В другите държави има работа за всички, безплатни лекарства, безплатно лечение, 13та пенсуя. Трябва да сравняват и другите показатели, не само тези които им харесват.

Може ли да ви плащаме, че имаме право да работим?

Нали си плащаме здравни усигуровки, дори няколко пъти, а когато трябва да получим, какво се получава.

Абе откъде ги измисляте тези унищожителни идеи засраметесе унищожихте бедния народ Башибожуци далеч от роднатами страна идете в космоса да живеете оставете България намира.

Ето затова, Слави си прави партия!!!

Този човек е за бесилото но на средата на стадиона на Славия.

10 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
„Професионалистката“ Никол се подиграва на влюбения Чоткин

Кадри Нова ТВ Срещата организирана от продукцията на Хелс китчън бе доста изненадваща за Чоткин, но и породи много въпроси сред зрителите. Доста се съмняват, че всичко това е нагласено предварително и е театър, най-малкото заради това, че няма как да знаят изхода от състезанието с чиниите, и че точно …

Блиц Новини
И Чоткин се сдоби с жена от Хелс китчън

Един от претендентите за голямата награда от 100 000 лв в Хелс китчън Чоткин бе приятно изненадан от шеф Ангелов с подарък среща с близки хора.   В състезанието наградата между участниците беше среща с някой, с когото много искат да се видят. Именно той победи конкуренцията с рибай, който …

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

error: Content is protected !!