fbpx

Предложение: Промени за шофьорите над 60 години, книжките им да не са безсрочни

Психологически и физически тестове за шофьори над 60-годишна възраст предлага новата държавна агенция за пътна безопасност, съобщи БНТ.

Книжките не трябва да са безсрочни след 60-годишна възраст, както е сега, смята председателят на агенцията Малина Крумова. Причината е в зачестилите катастрофи, предизвикани от водачи в пенсионна възраст. „Когато станат на 60 години, шофьорите не трябва да имат безсрочна книжка, а напротив по-често да подлежат на физическа и психологическа проверка”, заяви Крумова.

Данните на МВР сочат, че само в Русе през последните две години са станали над 120 катастрофи с участието на хора над 60 години. Над 100 са ранените, а загиналите – четирима. Миналата седмица в града е блъснат 95-годишен пешеходец. Шофьорът е на 71 години.

А на запъртъците да 25 г. – всяко тримесечие на преглед, психо тест и тест за наркотици. Мама ви мръсна, целта ви е да събирате пари, не да оправите пътищата. Няма дръга държава с подобни мерки. Няма друга държава, където цигани да бият бабички, лекари, ПОЛИЦАИ и военни. Само при ГЕРБ.

Това може само в България да стане.Никъде по света го няма

Как не Ви е срам да унижавате старите хора с тези тестове и глупости.Няма ли да ги подлагате на тестове за наркотици.Цялата работа е за пари.Искате да смъкнете още една риза от изтормозения българин.Срам.

Защо не пишете колко катастрофи са предизвикани от водачите под 60 години в Русе ? Да сравним данните … И после пак коментирайте ! Знаете ли какъв въпрос има в изпитните листи за водачи ? “ В коя възрастова граница се допускат най-много ПТП ?“ Отговорът : 18-25 .Не претендирам,че формулировката на въпроса е точна ,но отговорът е ясен.Ще намеря точния въпрос и ще го публикувам .

Аз работя като шофьор или каквато и да е друга професия без да мога да се пенсионирам до 65 години,но от друга страна не ставам за шофьор на 60 години.По-голямо недомислие можели да има в друга държава.Както и по- голямо унижение към хората със най-голяма рутина и опит ,а те са и най-толерантни на пътя!

те затова боко създаде тази агенция,една от многото, които си пречат да има ред по пътищата,но целта оправдава средствата,най-вече тези парични средства за техните заплати и пълнене на хазната с наши пари за всички предвидено в тази нова наредба в тази „нова агенция“

АВТОРИТЕ НА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА ГО ДУХАТ !!!

Какво БСП ти се върти в кратуната, като от 10 години ГЕРБ?!

Да има работа за софето,60 годишните са излишни,да гушнат букета мечта на всеки политик!!

Ама вие сте за психо как едно нещо не измислихте като хората! Отидете в Испания да видите какви карат на по 85 90г и всичко сие наред а тука от една глупост на друга! Вие се чудите от къде да смъквате пари исега останаха пенсионерите ! Вие всички сте глупаци!!!! Който го е измислил да отиде на психо ида го пробват за наркотици!

и досега няма безсрочно свидетелство за правоуправление след 60-годишна възраст. Има безсрочна лина карта, което е съвсем друго. До 60-год.възраст книжката се подменя на 10 години, а след-на 5 години. Смятам, че е правилно, защото над тази възраст и реакциите се забавят, и болестите са повече и по-опасни. Необходим е индивидуален подход, а иначе и над 90 години може да се кара. Товае мнениетоми – на 67 съм

Вихрогони ,да ни пръцните на дедовите!

Съжалявам но мисля, че в щатите е така.

Не не е така в USA!!! Там и на 100 години си караш!

И на колко години мога да си извадя безсрочната книжка за С

О , деца наши . Създадохме ви, отгледахме ви, изучихме ви, сега вече не сме ви нужни . Отървете се от нас , но не знам дали сте чували за поговорката за куката.

Кога при БСП е имало такова безобразие и безхаберие? НИКОГА!!! Това е само при ГРОБ

Дрогирани,пияни,превишаващи скоростта с 30-40км минават покрай дома ми. Млади и побеснели. Три пъти на денонощие да им се вземат кръвни проби.

Предлагам всички до 45 години да се тестват за алкохол и наркотици!

Щом смятат, че можем да работим до 65 години, не би трябвало да имам проблем със шофирането.

Тези които създадоха България вече не ви са нужни,гербаджийска сган.Освен тази глупост друга не можете да измислите.Аз съм от 67 год.водач на МПС с червен талон до сега .Кажете ми колко са с такива талони преди 60 год.Голям срам като стоите в канцелариите си се чюдите какви глупости да измислите и по какъв начин да ускубите собствения си народ.Няма такава държава.

Тези от ДАПБ са откровени идиоти! Само 2% от ПТП през 2018г. са причинени от водачи над 60г. възраст.

Prostak prost ne cigani te ebat a tezi ot parlamenta 4estito da tie

МАЛИНКЕЕ? ДА КАЖЕШ НЕЩО ЗА 25 30 ГОДИШНИ ШОФЙОРЧЕНЦА СЪС ПО 5 -10 АКТА ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ И ТЕМ ПОДОБНИ , А ХОРА КАТО МЕН СЪС ЗЛАТНИ ТАЛОНИ СЪС 45-50 ГОДИШЕН СТАЖ ЗАД ВОЛАНЪТ ???МОЛЯ ???

ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ ! ЯСНА ЛИ СЪМ ! ТОЧКА ПО ВЪПРОСА !

29 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

error: Content is protected !!