fbpx

Предложение: Общината ще събира таксите от некоректните съседи в блоковете

Общината да събира таксите от некоректните съседи в блоковете, предлагат жилищни асоциации. Това съобщават от Министерството на регионалното развитие, където са получени над 260 писма с предложение за промени в Закона за управление на етажната собственост, предава БНР.

От Сдруженията на домоуправителите смятат, че само така може да се реши проблемът с несъбираемите задължения в блоковете за поддържане на общите части. Идеята е местната Община да събира дължимото при плащането на местните данъци.

Друго предложение при разпоредителна сделка с имот етажна собственост да се изисква и декларация, че таксите за входа са платени. Ако това не е направено, плащането да се извърши в момента на изповядване на сделката или новият собственик да подпише декларация, че ще ги поеме.

Според промените трябва да се плаща задължително такси за общи части, без значение дали жилището е обитавано, както и да се регламентират минималните им размери. Сумите да влизат в собствена банкова сметка на етажната собственост, а касиерите на блока да се заменят от професионални домоуправители. Сред другите мнения са домоуправител да стане професия, а т.нар. „домови книги“ да станат електронни и общината да има грижата да ги води.

Трябва ясно да се напише закона.Вмомента в нашият блок касиера се държи,като чели блока е негова собственост.Не прави събрания.Решава си всичко както си иска.Аз отсъствамот май до септември и ми иска пълна такса за входа.Не ползвамасансьор презтовавреме ,нищо ,че не ползвамтойсими пише сметки и се държи грубо.

Общините и Държавата бягат от отговорност и искат да се самоизяждаме. В същото време въвеждат само рестрикции , а не могат да си събират глобите. Това е днешната демократична държава, където цигани бият бабички, доктори, ПОЛИЦАИ и военни. Това е при управлението на Бойко /Буда/ Борисов, не смеете да си поискате РЕД ! Не смеете да правите забележки, да се обаждате да стачкувате, това си е чисто и просто комунистическа диктатура .

А тези (а касиерите на блока да се заменят от професионални домоуправители) това колко допълнително ще натовари всеки един апартамент. Вярно че има много не изрядни който са социално слаби и едвам връзват двата края има други който се правят нарочно и не плащат има други който плащат половината година и другата половина на края. Не им се занимава всеки месец да плащат и плащат на куп има някой цялата година на куп плати и готово. Също така как ще задължат новодомци който са си купили апартамента от стария собственик да правят това (Друго предложение при разпоредителна сделка с имот етажна собственост да се изисква и декларация, че таксите за входа са платени. Ако това не е направено, плащането да се извърши в момента на изповядване на сделката или новият собственик да подпише декларация, че ще ги поеме. ) Това трябва стария собственик да си поеме задълженията ,а не да карат новите собственици да плащат и да поемат стари борчове от предишния собственик. Има си вратички или се прави покупко продажбата и от стария собственик се взима тази сума пари колкото дълги и новодомците да си влезнат в владения на чисто. Лесно е на думи да кажете тази точка тази точка и още 5-6 точка да кажете с проблемите но кой ще го върши койв общината ще вържи кой ще води този ел.дневник и т,н нали в общината ще си трябва да има отделен човек само за тази работа и то на всеки вход по 1 човек или на 1 блок да има един човек. Това е пълно безумие да води общината не е доизмислено както трябва. Има още много въпросителни който трябва да се изясни и да поясни и чак тогава да се вземе решение.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!