fbpx

Предизвикателства за спестяване през 2019 г.

profit.bg

За да започнете да пестите пари през 2019 г. не е нужно да си купувате прасе касичка, тъй като дори и тези 5 или 10 лв., които ще похарчите за него, можете да заделите за черни дни.

Днес ще ви отправим няколко предизвикателства за идните 12 месеца, с които ще сте по-подготвени за новата наближаваща криза, която вече дебне зад ъгъла.

365-дневно предизвикателство

Всяка стотинка е от значение и това предизвикателство го доказва. Хубавото е, че с него пестите всеки ден, като започнем от 1 стотинка, след това 2 стотинки и т.н. Така в последния ден от годината ще трябва да заделите 3.65 лв., което заради коледните и новогодишните празници ще е трудно.

Ето защо можем да ви предложим и обратния вариант – старт с 3.65 лв. на 1 януари, 3.64 лв. на 2 януари и т.н., до 1 стотинка на 31 декември.

В края на годината ще разполагате с 667.95 лв.

По левче на ден

Малко, но от сърце. Ако всеки ден пестите по 1 лв., то в края на 2019 г. ще разполагате с 365 лв. Ако сумата се удвои на 2 лв., то годината ще завършите с 730 лв. на плюс. При положение че сте семейство и всеки трябва да заделя по 1 или 2 лв. дневно, то тя ще набъбне на 730 или 1460 лв., в зависимост от дневната спестена сума.

Месечно предизвикателство

Искате ли да спестите над 1000 лв. за годината? Започнете с 25 лв. през януари, след това 50 лв. през февруари, 75 лв. за март, 100 лв. за април и съответно 125 и 150 лв. за май и юни. През юли отново ще трябва да заделите 150 лв. и постепенно да намалявате с 25 лв. месечно до 25 лв. през декември. В края на 2019 г. ще разполагате с 1050 лв.

На аванс и заплата

При положение че получавате парите си на два пъти през месеца, то това е идеалното за вас предизвикателство. За какво иде реч? На 15 януари ще трябва да спестите 3 лв. (съответно 1 лв. за първата седмица и 2 лв. за втората седмица. След това в края на януари ще трябва да заделите 7 лв. (3 лв. за третата седмица и 4 лв. за четвъртата седмица).

Е, последната седмица наистина може и да е трудно, тъй като ще трябва да спестите 103 лв. (51 лв. за седмица номер 51 и 52 лв. за последната седмица на годината).

В края на 2019 г. ще имате спестени 1378 лв.

Не харчете стотинките

Никога, ама никога не харчете стотинките си, когато плащате в брой. Всяка вечер оставяйте рестото от покупките си вкъщи. Така наистина можеje да натрупате състояние. При положение че дневната сума е доста голяма, то тогава можете да заделяте само рестото от супермаркета.

Спестявания според прогнозата за времето

Първата стъпка за това предивзикателство е да гледате прогнозата за времето за вашия град в точно определен ден от седмицата, например понеделник или пък сряда. А защо не и събота? Просто изберете любим ден от седмицата и заделяйте точно толкова, колкото е максималната температура за деня в града, в който живеете.

Състезание

Някои хора се мотивират най-добре, когато се съревновават. Така че можете да започнете подобно предизвикателство с приятел, колега или роднина. Просто определете сума и срок, която ще събирате, и можете да започвате.

Бонус:

Събраната сума може да се използва за почивка или желана покупка, но по-доброто решение е с нея да се плати част от кредита, съветват експертите от kredit.bg. По този начин главницата ви ще намалее и в следващите месеци ще платите по-малко лихви на банката.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!