fbpx

Празнично: Спират ремонтите по „Тракия“, излизат камерите на КАТ

www.dnes.bg
Ремонтите по магистрала „Тракия“ спират за коледните и новогодишните празници, за да се облекчи трафикът, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В момента заради ремонт движението на виадукта, който е на 14 км след изхода от София в посока Бургас, е двупосочно в платното към столицата. Според графика работата по него трябва да приключи днес и ограниченията да бъдат премахнати.

Днес трябва да бъде премахнато и ограничението от 90 км в час между 4-ия и 53-ия километър, което бе въведено заради неравности по платното.

На 21 декември приключва ремонтът на асфалтовата настилка в посока София на 11-километровия участък между 156-ия и 167-ия километър на „Тракия“.

До края на годината обаче ще е заета аварийната лента в участъка Карнобат – Хаджиите заради залесяване. Там шофьорите трябва да се движат с повишено внимание.

И на магистрала „Хемус“ днес ще приключат част от ремонтите, за да се отпуши движението.

На 18-ия километър при Потоп, в посока Варна, трябва да привърши оправянето на аварийната лента на виадукта. В момента там скоростта е намалена до 70 километра в час.

Днес трябва да завърши и ремонтът в отсечката от 29-ия до 35-ия километър в посока София. Там движението сега е двупосочно в платното към Варна поради дейности по виадукта и тунела „Витиня“.

До 30 март догодина обаче ще се оправя виадуктът „Корнешки дол“. Поради това до таза дата остава ограничението между 34-ия и 40-ия километър в посока София. Там трафикът е пренасочен двупосочно в платното към Варна. Същото важи и за виадукта при 48-ия километър. Движението е двупосочно в платното към София.

По останалите магистрали – „Струма“, „Марица“ и „Люлин“, няма никаква ограничения. По „Черно море“ се ремонтират 8 километра, поради което движението е двупосочно в едно платно в посока Варна – Бургас. Работата там трябва да приключи на 23 декември.

До ден-два спират и част от ремонтите по първокласния път от границата с Румъния през Видин, Монтана, Враца, София към границата с Гърция.

При разклона за Драгичево на същия път обаче до 30 март догодина остава ограничението за движение в една лента заради ремонт. Там скоростта е намалена на 40 километра в час.

Тези, които са решили да прекарат Коледа и Нова година по морето, трябва да знаят, че до 30 декември ще се ремонтира пътят между Варна и Златни пясъци.

До същата дата ще се оправя отсечката между Обзор и Слънчев бряг, а до май 2019-а ще има ремонти по пътя Слънчев бряг – Бургас в участъка при обхода на Ахелой и до 1 юли при обхода на Поморие. Там скоростта е ограничена на 50 километра в час.

За улесняване на трафика по празниците традиционно ще бъде ограничено движението на ТИР-ове.

Забраната важи за петък – 21 декември, от 16 часа до 20 часа, както и за 26 декември – 14 часа до 20 часа. Тя се налага за всички магистрали, както и за пътищата Ребърково – Ботевград, Благоевград – ГКПП Кулата, Коритна – Велико Търново – Шумен, Русе – Велико Търново, ГКПП Калотина – София, Варна – Бургас, Бургас – Царево и околовръстното шосе на София.

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата в страната и особено на изходите на София от петък до 2 януари, когато се очаква хората да се прибират към големите градове.

КАТ очаква над 300 000 автомобила да потеглят по магистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Люлин“. Там ще има най-много униформени, които ще контролират движението, но и ще помагат в трафика.

МВР ще извади и всички камери за скорост в почивните дни. Очакванията са да има задръствания по входовете към София на 26 декември вечерта.

„Поне времето ще е с нас. Няма да вали сняг преди Коледа, което ще облекчи движението“, казват от Пътна полиция пред „24 часа“.

От МВР съветват на път да се тръгва по-рано и да се провери техническата изправност на колите.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!