fbpx

Появиха се първите резултати след забраната на стари дизелови автомобили в Германия

източник: auto.blitz.bg

В някои градове в Германия вече са забранени старите дизелови автомобили. Този пример скоро ще бъде последван от други германски градове. Подобрила ли се е екологията? Първите резултати показват, че има промени към по-добро, но засега те са малки.

На 31 май 2018 г. на участъка от пътя между двете главни улици на Хамбург (Макс-Брауер-Аллее и Штреземаннштрасе) движението на стари дизелови автомобили беше забранено. Оттогава, според данните на WELT, нивото на азотен оксид на Штреземанштрасе е намаляло от 48 на 45 микрограма на кубичен метър въздух. Но за Макс-Брауер-Аллее екологичната ситуация все още не се е подобрила.

Функционер от партията ХДС – Стефан Хам, смята, че това показва, че забраната за дизеловите автомобили не допринася много за околната среда, но за сметка на това страдат шофьорите. Въпреки това, еколозите смятат, че за начало – това е добър резултат. Особено, ако се вземе предвид времето в Хамбург през лятото на 2018 г., което допринесе за замърсяването на въздуха.

 

От 1 януари 2019 г. в Щутгарт са забранени дизеловите автомобили по стандарт Euro-4 и надолу. Освен това, забраната се отнася за цялата екологична зона на града. Трябва да се отбележи, че в Щутгарт засега се отнасят лоялно към нарушителите на екологичния „режим“. Ето защо е невъзможно да се каже колко шофьори спазват забраната за старите дизелови автомобили.

През 2018 г. по натоварените пътища на Северен Рейн-Вестфалия нивото на азотния оксид във въздуха леко е намалял. Но на някои пътища количеството вредни вещества във въздуха се е увеличило. Това следва от първите данни за автоматично измерване на въздуха, въведени по пътищата. В 36 пункта измереното ниво на азотния оксид е намаляло средно с 6 микрограма NO2 на кубичен метър, а в 13 пункта се е увеличило с 1-2 микрограма.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!