fbpx

Почти всеки „усвоява” терасата към малката кухня на панелката, но това може да се превърне в най-лошото решение (снимки)

jenata.blitz.bg

За добро или лошо, но много от нас живеят в малки панелки. Апартаментите често са с по една спалня, хол и малка кухня. За почуда на мнозина често пъти към кухнята има голям балкон тип лоджа. Често пъти българската инженерна мисъл подтиква мнозина да „усвоят” терасата и така да уголемят кухничката.

Но това може да се превърне най-лошото и кошмарно решение.
Сега ще ви покажем как животът и апартаментът на едно българско семейство се превърна в ад именно заради решението им да „усвоят” терасата към кухнята.

Според първоначалния план голямата тераса трябва да уголеми и самата кухня. Един мъж реши да „усвои” терасата към кухнята и там да сложи вграден шкаф за кухненските посуди на жена му и да изнесе мивката там, за да може да сложат и маса за хранене в помещението.

Той не се съмняваше, че това ще бъде доста лесно начинание – все пак само избиваш една стена и сменяш дограмата на терасата. Да, ама не.

В крайна сметка всичко се обърка. И не очакваше, че може да има толкова много проблеми.

Първото затруднение беше обличането. През първата зима след „усвояването”, когато ремонтът все още не беше завършен, а навън градусите бяха минусови, стана ясно, че стената между лоджата и кухнята въобще не е излишна. Студът бе страховит, подът замръзна. Затова мъжът нае специалисти, за да изолира пространството в детайли и за щастие стана малко по-топло.

След прилична инвестиция на пари този проблем беше решен, но наяве излезе друг проблем. Нямаше как да се направи вграден шкаф на малкото пространство на терасата и излезе, че може само да пъхне хладилника там.

И все пак, за да бъдем честни, резултатът от реконструкцията беше нещастен и нефункциониращ. Оказа се също така, че стената не може да бъде премахната изцяло и затова се появи кухненски плот. Разбира се, този допълнителен метър позволи да направи кухнята малко по-свободна, но е трудно да се говори за комфорт, защото се появи тесен проход, който мъжът-ремонтаджия не успя да предвиди.

Оказа се и че не е възможно мивката, придружена с всичките тръби и канализация, да бъде изнесена на терасата.

Всъщност, присъединяването на терасата към кухнята се оказа скъпо, безсмислено и грозно начинание, а освен всичко и не особено функционално. Сега Бг мъжът съжалява, че е взел такова решение и отбеляза, че преди да започнем такова начинание, струва си да помислим минимум 10 пъти и да направим точен план, така че по-късно да не се окаже, че подобно допълнение ще се окаже най-кошмарното решение и ще превърне домът ни в неособено красиво място.

А Вие „усвоили” ли сте терасата към кухнята си и какъв е резултатът? Споделете с нас в коментарите. / jenata.blitz.bg

Кухнята ни е северна и със стара дограма в панелен блок.
Затворихме терасата и санирахме без да я присъединяваме към кухнята и се получи много добре и градусите през зимата се вдигнаха.Направих си експеримент и откачих вратата на терасата и моментално стана много неприятно и като температура и всичките ми идеи не паснаха все с някакви сантиметри.

Присъединих балкона 3,5м. 1,8м. Стана прекрасна трапезария! Съборих цялата стена, изолация, вътрешна и външна, под, таван, всичко. Мивката под прозореца с меки връзки, без проблем! Топло, уютно, широко! Препоръчвам!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!