fbpx

Посрещаме 2019 година със сняг

Днес облачността ще е разкъсана сутринта. След обяд ще се заоблачава и ще завали. Валежите ще се движат от север на юг, но първо ще завали в Северозападна България. Вятърът ще е по-силен в Северна България, където поривите в Дунавската равнина ще достигат 50-60 километра в час, съобщи Нова тв.

Температурите през деня остават прекалено високи за снеговалежи – между 8 и 13 градуса. Най-топло ще е  в Предбалкана и в Югозападна България.

В планините ще е ветровито с пориви до 70-80 километра в час. В следобедните часове ще завали дъжд, а по най-високите върхове и сняг. До вечерта навсякъде валежите ще са от сняг.

Снежната покривка по планините бавно се топи, но все още по по-високите места тя е значителна. В Стара планина в района на връх Ботев е около 50 сантиметра, във Витоша в района на Алеко – 30 сантиметра, в Рила – 20 сантиметра в Боровец, но на по-голяма надморска височина снегът е повече. В Пирин – 60-70 сантиметра на Бъндеришка поляна, а в Родопите – около 15 сантиметра на връх Рожен и около 35 сантиметра в Пампорово.

Валежите днес и утре са резултат от циклон и неговия студен атмосферен фронт. На Коледа ще вали сняг – повече в Южна и Източна България. След това валежите постепенно ще спират. Температурите ще паднат до 1-2 градуса дневна температура по Коледа. След това ще се повишат между двата празника с тенденция около Нова година отново да застудее. Засега се очертава да посрещнем последните дни на 2018 година и първите на 2019-та със слаби снеговалежи. Снежната покривка обаче ще е незначителна.

Въздухът тази сутрин е запрашен над нормите в София, Перник, Благоевград и Смолян. Концентрацията на фини прахови частици е около 1 път над допустимото.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!