fbpx

Посланикът на Великобритания се обърна към българите: Сегашният режим приключва, вижте дали ще ви е нужна виза

В кратко видеопослание, публикувано на Фейсбук страницата на британската дипломатическа мисия у нас, посланик Ема Хопкинс обясни как ще пътуват българите до Великобритания, ако се стигне до Брекзит без сделка с Европейския съюз. Записът е с български субтитри, съобщи Дир БГ.

Тя потвърди, че сегашният режим на свободно придвижване ще приключи на 29 март и уточни, че, ако визитата в обединеното кралство е за период до 3 месеца, няма да е нужна виза, като в страната ще може да се влезе както с паспорт, така и с лична карта.

Хората, които смятат да останат повече от 3 месеца, ще трябва да подадат документи за разрешително за престой, което важи за три години.

„След изтичане на тригодишния период, ако искате да останете във Великобритания, ще трябва да кандидатствате допълнително като част от новата имиграционна система, базирана на уменията, която ще влезе в сила от 2021 г.“, уточни дипломат №1 на Лондон.

Хопкинс обясни, че тези нововъведение не засягат българските граждани, които към момента на излизане на Великобритания от ЕС вече живеят в страната.

 

Само преди дни посланикът отправи подобно послание и към британците, които живеят в България.

Много се надявам сегашния режим на Буда да приключи. С две ръце ще глссувам за това на изборите. Подкрепете ме, виза не ми трябва нито Ф16 .

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!