fbpx

Пореден парадокс: ГЕРБ правят заплатите на медсестрите по-високи от докторските

източник: rns.bg

Заплатата на медицинските сестри и специалистите по здравни грижи става 950 лева. Това бе обявено сензационно по време на вчерашното заседание на МС. Как практически това ще се реализира и защо докторите ще получават по-ниски заплати, остава в мистиката на ГЕРБ-управлението.

За увеличението на заплатите на протестиращите медицински сестри ще бъдат отпуснати допълнително 50 млн. лв. Не е ясно как на практика целевата субсидия ще достигне до адресатите си, тъй като болниците у нас са търговски дружества и трудовите възнаграждения се определят от ръководните органи, а не от правителството.

Дори и да бъде намерен механизъм за заплати от по 950 лв. на медицинските сестри, това ще доведе до нова колизия. В страната има много здравни заведения, в които лекарите работят за далеч по-ниски месечни трудови възнаграждения. Няма нито правна, нито житейска логика, според която шефът в екипа лекар-медицинска сестра, да получава по-малко пари от подчинения, коментираха експерти в здравеопазването и правото.

Междувременно министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че всяка една сфера на икономиката се развива, расте и на базата на това правителството може да си позволи да вдигне заплатите на здравните специалисти. С увеличението премиерът се надява работните места на здравните специалисти да бъдат запазени, като пропусна да припомни, че болниците са търговски дружества.

Бойко Борисов изрази надежда, че този път докторите няма да разпределят държавната субсидия за себе си и те да не стигнат до сестрите.

Този е голям фантазьор ,щом ,,вижда,, , че всичко ,,работи,, ! Нищо не работи ,не се прави на паляк ! ОСТАВКАААА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!