fbpx

Полицаят-герой от „Люлин“: Гоних крадеца 300 метра, повалих го на земята, а после…

Столичен полицай стана свидетел на обир в извънработно време и залови двама крадци. Случаят е от четвъртък. Екшънът се е разиграл в столичния кв. „Люлин 9“.

Старши полицай Милен Митрев от 9-то районно разказа повече за случая пред Нова телевизия.

„Бях в магазина за атвочасти. Връщах се от работа, идвах от нощна смяна. Чух суматоха отвън и се показах. Видях мъж с дънкови къси панталони и черен суичър с качулка и дълъг ръкав, което беше нехарактерно, защото беше много топло. Същият тичаше, по него бягаха жена и още един мъж. Жената крещеше: „Помощ, откраднаха ми телефона“, споделя полицаят.

„Извършителят бързо напредваше в градинката, затичах се по него и след около 200-300 метра го повалих на земята и го задържах. Когато му сложих белезниците, ми съдействаха граждани от градинката, понеже лицето се противеше. Имаше друго лице с видими прилики с крадеца. Той проявяваше странен интерес. Поисках му документи. Каза, че няма. Оказа се брат на задържания. Двамата са били заедно. Той също бе задържан“, добави Митрев, пише още Блиц.

В районното се оказало, че двамата имат и други криминални прояви от близкото минало – за кражби, грабеж и наркотици.

„Доколкото знам, телефонът е върнат на жената. Тя самата пристигна доста бързо на залавянето му, защото тичаше по нас“, каза още полицаят.

На въпрос дали се смята за герой, той отвърна: „Не мисля, че съм герой. Всеки колега би реагирал така в подобен случай“.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

error: Content is protected !!