fbpx

Политиците прекаляват с мазните заяждания в ефир, „гласовете в слушалката“ са пак на журналисти

автор: Лице зад кадър

Телевизионните студия в България са по-страшни за управляващите от всякакъв парламентарен контрол и уви, дори и от всяка прокурорска проверка. Защото властта вече толкова добре е смазала механизма „ти на мен, аз на теб“, че нито опозицията е кой знае колко страшна, нито държавното обвинение, което вече изключително добре знае накъде да гледа и къде точно да стъпва докато „громи“ престъпността и корупция, за да не стане някоя „грешка“.

Единственото, което заплашва един български властник днес е прякото предаване в ефир, в което някой внезапен неудобен въпрос може да го изненада и да го постави в неудобно положение. Защото в тази ситуация няма как да звъннеш на собственика на медията или подходящия редактор, който да скрие неудобната истина. Няма и как да се измъкнеш с репликата „Без коментар“… Ако откажеш да отговориш – значи нещо криеш, а това вече е страшно, защото – колкото и да е неправилно това по принцип – публиката у нас вижда нещата вече само в черно и бяло.

Затова политиците измислиха едно доста подло, манипулативно, или както казва народа, „мазно“ оправдание да се измъкват от неудобните въпроси. Те атакуват водещия, който им задава въпросите, уронват престижа му, атакуват авторитета му и се опитват да принизят ролята му.

Най-честият похват е заяждането с репликата: „Някой тези неща ви ги шепне в ухото през слушалката“.

Подтекстът е ясен – някаква тъмна сила стои извън студиото и злобно се опитва да скапе добрия управник… Поредното прилагане на този номер за измъкване демонстрира министър Владислав Горанов в студиото на bTV срещу Антон Хекимян, когато водещият взе да задава някои от „онези“ въпроси, които всъщност най-много интересуват хората.

Скъпи читатели, скъпи зрители!

Тези, които „шепнат“ в слушалките на телевизионните водещи, не са някакви мрачни задкулисни кукловоди, някакви разрушителни и хаотични сили, които искат да унищожат правителството, а с него и държавата.

Това са пак журналисти. Те са хората, които отговарят за това едно предаване да даде възможно най-много на вас, аудиторията. Няма конспирация, няма далавера, няма някаква „игра“…

Така че ако следващият някой управник тръгне да се заяжда в ефир с водещия, че някой нещо му шепнел в слушалката – да сте наясно: Първо, разговорът е стигнал до тема, която е много неудобна за властта, защото очевидно има нещо скрито. Второ, в следващия момент най-вероятно ще чуете някоя голяма лъжа. От онези лъжи, с които в момента се управлява България.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!