fbpx

Поискаха от Радев и Съвета за национална сигурност да започне операция „Чисти ръце“. В момента медиите вършат работата на институциите

Президентът и Консултативния съвет по национална сигурност  КСНС могат да бъдат гарант за започването и провеждането на операция „Чисти ръце“ спрямо всички корумпирани лица във властта, съобщи новините.бг. Необходима е пълна и обективна проверка на имуществото на всички членове на политическите кабинети в МС, шефовете на комисии, агенциите и държавните дружества и народните представители. Това предлага Движение България на гражданите в отворено писмо до Президента на Република България Румен Радев по повод свиканото от него заседание на Консултативния съвет за национална сигурност в понеделник.

От партията припомнят последните журналистически разследвания за корупция по висшите етажи на властта и задават въпроса „Кой ще понесе отговорност, ако соченият за незаконен небостъргач „Златен век“ се срути и причини жертви, както и кой ще разследва корумпираните при положение, че нито шефът на антикорупционната комисия, нито заместникът му, могат да обяснят произхода на своето имущество?“

Движението счита, че институциите са снижени до пощенски кутии, на които работата им я вършат медиите. През това време министър-председателят еднолично казва кой остава, кой излиза в отпуск, кой си тръгва и кой ще строи. Всичко това по нищо не различава България от корумпираните режими от третия свят. Според ДБГ на заседанието Президентът трябва да постави въпроса за назначаването на председателя на Антикорупционната комисията на принципа контрол на власт върху власт, т.е. най-малко от 2 власти, а не както в момента – еднолично от управляващото мнозинство. Трябва, също така, комисарите и служителите да минат през реална проверка за почтеност и да се премахнат формалните изисквания спрямо сигналите за корупция. За да се затворят вратичките, през които се налива зависимост в органа за борба с корупцията, законът трябва да бъде преработен, смятат от партията.

Заради недоверието към способността на българските институции да се справят с проблема сами, от ДБГ припомня и предложението си да се покани екип от прокурори и следователи от Германия, Испания и Холандия, които да направят независима имуществена проверка на обвързаните с властта лица. За да не стане и КСНС пощенска кутия или терен за пропагандни партийни ходове, от ДБГ смятат, че на Съвета трябва да присъстват и представители на гражданското общество, каквито са Антикорупционният фонд, медиите, разследващи корупционни практики, и организации, които защитават правата на гражданите. В навечерието на Евроизборите обществото трябва да види в лицето на Президента обединител на цялата нация в тежката битка срещу корупцията, която е обхванала и трите власти, добавят от ДБГ.

Радев е зависим от БСП, не може да му се има доверие.

Президента да разпусне народното събране, да изгони окупаторите янки от Ново село и да назначи нови избори сега !

Вперили сме поглед в Президента и очакваме от него да се справи с възникналите проблеми;но той може да направи само това което конституцията му позволява и за сега г-н Радев го прави доста успешно. Проверки трябва да се направят на всички били във властта последните 30год. без оглед на това дали придобитото е в началото в средата на безкрайния преход или в последните10-тина години. В България има достатъчно честни и достойни прокурори и следователи но трябва да им се осигури безпрепятствена възможност за разследване; а не да рабоят под заплаха за себе си и семействата си.

Ако Радев може да се справи с операция „Чисти ръце“ браво,но това ще е следващата пушилка.Корупцията е навсякаде в всички страни по високите етажи,но ние трябва да си я покажем злословно,нали балканжиите сме бабаити.

Какви медии ще свършат работата.Та те се състезават кои от кои са по по най и без да имат 90% доказателсва поне,хорицата се мъчат да си вземат заплатата.Много им пука кои ще са натопени и умаскарени.

Единственият упълномощен от народа и с възможности, остана президентът!
Да го подкрепим!
Иначе, затънали сме до гуша…

Единственият упълномощен от народа и с възможности, остана президентът!
Да го подкрепим!
Иначе, затънали сме до гуша…
Медиите са четвъртата власт, има много стойностни журналисти.

Зная че правомощията Ви са ограничени ,но Ви благодаря и за това ,което правите и че не се забъркахте и не им подражавате , това май не се е случвало до момента ! Но ако имате право разпоредете АКЦИЯ – ЧИСТИ РЪЦЕ – за провери и 3-те власти – законодателна ,изпълнителна и съдебна ,като в тази акция участват независими експерти ,разследващи журналисти и дори хора от народа с необходимия ценз ! За да се разнищи всичко и тези 3 власти не трябва ли да бъдат независими ,нормално ли е да са обвързани с политиците и по между си като свински черва и взаимно да се пазят и ,,покриват,, ! За мен това е безумие ,как да има присъди като всички са ,,невинни,, и ,,чисти като момина сълза,, , че някои дори имат наглостта да се правят на обидени и да съдят България в Страсбург !

Президента Радев да сезира съответните органи за гдето определени сайтове, вестници и медии разпространяват американски реклами за ОРЪЖИЕ. Например, в-к Труд, в-к 24 Часа !
Не е ли забранено от закона разпространяването на реклами за ОРЪЖИЕ !

Този президент е оръжие в ръцете на Нинова.

12 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!