fbpx

Подполковникът от ДС д-р Илия Илиев: Българският протест завърши със снишаване, ние сме майстори в това

В България има една много-много предпазлива линия на премиера да не създава катаклизми и конфликти, които да идват от неговия отбор. Да се снишим – понякога е по-хубаво да не се прави нищо в политиката. Цените може да растат, но българският протест ще завърши със снишаване – ние сме майстори, имаме си традиции. Това прогнозира в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 подполковникът от ДС д-р Илия Илиев за есенния политически сезон в страната.

„Отстранените от управлението хора всъщност не са виновни, но се свали напрежението“, изтъкна д-р Илиев смисъла на министерските оставки.
„Войната се води в западните страни, тук – не, тук се чака. Имаме видимо послушание към госпожа Меркел, и към Русия. Не трябва да се караме с никой – не бива да се караме с мощната военно Турция, и не се караме. Орбан направи нещата драстично, но той има доверие в Унгария, а тук Борисов има ли го? Няма. И докато го няма, е по-хубаво човек като управлява да не се прави на герой, да не вади саби и прочие, а да чака“, обобщи Илия Илиев тактиката на управляващите.
По повод протестите, организирани в София уж от българи, живеещи в чужбина, Илия Илиев бе категоричен, че те послужиха на властта да се увери, че няма кой да я свали. „В протестите в Румъния имаше доста ясна цел и сравнителна организация, имаше и сериозна посещаемост, докато тук никаква организация не се видя. Не можаха да обяснят какво искат – претенциите им бяха или нелепи, или смешни. Не казаха кой е организатор. Оставиха ги да си направят нещо, и правилно. Беше тест дали има потенциал за протест – очаква се увеличение на цените, но тестът показа, че няма потенциал за протести“, смята д-р Илиев.

По думите му „хората, които организират, са тотално некадърни, защото не знаят към кого да насочат протестите си. Не знаят към кого да се обърнат – нито социалистите, които постоянно викат „Оставка“, не се присъединиха, нито Слави Трифонов, нито паркетните протестиращи. Това мероприятие изигра определена роля за управляващите – положителна, те видяха, че няма кой да ги свали“, констатира Илия Илиев.

„Българинът е хитър, вижда, че ще сменим този и няма смисъл. Той подава оставка веднъж, втори път подава оставка, и пак идва. Но които управляват – ГЕРБ с Обединени патриоти, каквото и да направят, ще става все по-зле. Защото навсякъде е така. Хаосът може да бъде организиран и се прави от специални служби и прочие, но има и неорганизиран хаос, за да се види какво ще стане в света. В САЩ така се чака какво ще стане сега и тогава ще се тръгне към нов модел“, смята подполковник Илиев.

Според него в Европейския съюз в момента се води борба между либералната тенденция на Запада и новите тенденции, които са срещу нея. „Битката е между либералната тенденция, доминираща във властова позиция в цяла Европа, и новите тенденции, които са срещу нея. Либералната демокрация катастрофира, а национализмът е опасен – и вижте къде възниква, в Унгария, откъдето е Хорти; в Италия – там е роден фашизмът“, очерта той лагерите в ЕС.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

error: Content is protected !!