fbpx

Повод да празнува днес има…

Снимка: wikipedia

Родена е на 18 април 1957 г. в Димитровград. Баща ѝ е работил в мините край града, а майка ѝ е била шивачка. Ваня е третото дете в семейството. Има двама по-големи братя. Едва на 10-годишна възраст Ваня остава да живее само с майка си след развода на родителите си. Прекарва детството си в Родопите и по-късно в Бургас, където завършва езикова гимназия. Още през този гимназиален период се увлича по пеенето и пее по бригади и заведения. Няколко пъти е била предлагана за изключване от училище поради неспазване на вечерния час.

Завършва Българската държавна консерватория в класа на доцент Георги Кордов. От нейния випуск са още Венета Рангелова, Ралица Ангелова от „Тоника СВ“, Веселин Маринов, Богдан Томов и др.
Ваня Костова започва самостоятелната си кариера с песни като „Черен кон, не умирай върху белия сняг“, „Лятото“ – дует с композитора Стефан Димитров, „Искам да ти кажа“, „Звезда“ – с нов аранжимент и др.
През 2001 г. Ваня Костова напуска „Фамилия Тоника“ и продължава изцяло самостоятелната си кариера. Същата година издава поредния си албум „Море от нежност“ – изцяло по музика на Иван Михайлов. Със заглавната песен на този диск се представя на „Бургас и морето“ през лятото на 2002 г.

От 2004 г. освен самостоятелно се изявява и в дует със сина си Боян Михайлов.

През 2008 г. издава два диска с най-добрите си песни озаглавени – „За старата любов“ и „Закъснялата любов“. Песните в тези дискове включват хитове от репертоара на „Тоника-СВ“, в които Ваня е била солистка като „Приятели“, „Мария“, „Обич“, „Конче мое“, „Старата игра“, „За старата любов“, „Цвете за обич“, „Очакване за пролет“ и др. Всички от тях са нови версии с изключение на баладата от 1983 г. „Цвете за обич“, която е в оргиналния вариант. Освен песните от репертоара на „Тоника-СВ“, в албумите има и много песни от соловата кариера на Ваня Костова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Огромен гаф при въпрос за 3000 лева в „Стани богат“

Кадри: бТВ Рентгеновият лаборант Павел Антонов продължи играта си в „Стани богат“, но последния въпрос, който му бе зададен от Ники Кънчев поради много дискусии. За 2000 лева Павел бе попитан: „Коя легенда на Формула 1 създава нискотарифна самолетна компания, докато е действащ пилот“? – Михаел Шумахер, Аертон Сена, Ники …

Блиц Новини
Разкошен дом показа Таня Боева в Черешката на тортата

Кадри Нова ТВ Новият сезон на готварското шоу „Черешката на тортата“ стартира с поп фолк изпълнителката, ослепителната Таня Боева. Шеф Манчев смени Виктор Ангелов на екран и сега ще гледаме как неговите избранници се справят в кухнята, а също и като домакини. Боева посрещна своите гости в уютния си дом …

Блиц Новини
Едва 3000 души получиха еднократна помощ

Малко е известно сред българското население, че съпругът, съпругата или децата на починал осигурен имат право на еднократна помощ, отпускана от държавата. „Право на еднократна помощ при смърт на осигуреното лице, съгласно Кодекса за социално осигуряване (КСО), имат неговите: съпруг (съпруга); деца; родители. Децата на починалото лице имат право на …

error: Content is protected !!