fbpx

Пловдивчанин вече трета година се мъчи да бракува колата си, но…

Човекът се принудил да подаде жалба до началника на РУ на МВР в Ихтиман

 

Пловдивчанин не може да бракува автомобил в КАТ трета година, тъй като не разполага с регистрационните номера, пише в. „Марица„. Те се връщат задължително, за да се прекрати регистрацията на колата, респективно плащането на данък. Проблемът е, че потърпевшият Николай Атанасов е продал колата си, но тя все още се води на негово име, тъй като не е прехвърлена нотариално на друго лице. Поради тази причина той не само че е принуден да плаща годишен данък, но ще бъде подведен под отговорност при евентуално ПТП.

Другият проблем е, че не знае кой разполага с колата, тъй като след продажбата през 2016 г. тя е прехвърлена през още няколко ръце. Имах неблагоразумието ​да продам лекия си автомобил на съсед, който заминаваше на гурбет в Германия. Той ме помоли да не го прехвърляме на негово име, а на братовчед му, който ще го ползва. Съгласих се, но запазих големия талон.

Въпросният братовчед го прехвърлил към друг, който уж щял да кара колата, и оттам започна голямото издирване по телефона на цялата рода. Всички живеят в село Семчиново, община Септември. Те си прехвърляха топката, че колата не била при единия, а при другия, а аз продължавам да съм ​собственик на нещо, което не притежавам отдавна. Трета година не само че плащам данък на колата, която на практика не карам, но ако стане беля на пътя с нея, мен ще изкарат виновен, ядосва се Николай Атанасов.

Негов приятел, пенсиониран полицай, направил разследване и установил, че автомобилът на Николай – „Форд Ескорт“, с рег. № РВ 67-32 КВ, се намира в ромската махала в кв. „Мътни вир“ в гр. Ихтиман. Въпреки това „въртележката“ с братовчедите продължила и не може да се разбере каква е съдбата на колата. Човекът се принудил да подаде жалба до началника на РУ на МВР в Ихтиман. В нея посочил адресите и GSM-ите на всички, които го разигравали през годините, с надежда, че така ще улесни полицаите и проблемът най-после ще се разреши. От подаването на жалбата на 12 март 2019 г. до момента Атанасов не е получил отговор, нито е призован на разпит.

От КАТ-Пловдив ​коментираха, че в тази ситуация, за да се бракува автомобил​, трябва след жалбата ​от полицията да заведат преписка. ​После да се издаде удостоверение за кражба, което да се представи в КАТ. Съответното РУ на МВР, където е подадена жалбата, бил​о длъжно да обяви регистрационните табели за издирване.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!