fbpx

Плевнелиев за Деси: Ако реши да се занимава с политика, няма да я спра

24chasa.bg

 

В Бавария им казвали „слънчевата двойка“, а в Китай – love story

Ако Деси Плевнелиева реши да се занимава с политика, съпругът й – Росен Плевнелиев, няма да я спре.

„Като мъжа до нея аз ще ѝ кажа само едно: “Чуй сърцето си. Не мозъка, не разума, сърцето. Ако сърцето ти казва да направиш това нещо, аз съм до теб”, разкрива президентът на републиката 2012 – 2017 г. в интервю пред „24 часа“, цитирани от Dnes.bg.

Сред инициативите, които двамата са започнали, са дарение за 2 бебета инвитро, учредяване на годишна стипендия за Американския университет и договорени инициативи с българите в чужбина като менторски часове и хъб за BG иновации в САЩ, каза още той.

На рождения си ден Плевнелиев помолил вместо подаръци гостите да пуснат дарение за ин витро процедури. „5950 лв. се събраха. Ние с Деси ще додадем още 4050 лв., за да станат общо 10 000 лв. Ще изберем такива, които нямат право на повече опити инвитро, финансирани от държавата“, обясни Плевнелиев.

„Направих фондация – “Решения за бъдещето”, която е финансирана основно със собствени средства. Целта е да помогнем наболели проблеми на българското общество да намерят решение“, каза още той.

А като първи приоритет посочи българите в чужбина: „Аз съм единственият държавен глава, който се ползва от правото си на референдум, като с референдума за електронно дистанционно гласуване исках да овластя българите, където и да са те по света, да могат да гласуват и да променят бъдещето на страната. Те много ме обичат, аз много ги обичам и сега започваме проект заедно с Българската асоциация за дялово и рисково финансиране и с фондация “Америка за България”, в който търсим възможността да стигнем до българските общности, където и да са те по света.“

За целта ще се използва опита на Ирландия и Израел, които „имат феноменални механизми как да интегрират собствените си граждани“.

Плевнелиеви искат да активират и дарителските кампании. „Самите ние с моята съпруга даваме немалко. Нямаме амбициите да бъдем квалифицирани като някакви новобогаташи, които искат да парадират със състоянието си. Имаме амбицията да споделим, да дадем, да помогнем с каквото можем“, даде за пример той.

Със съпругата му даряват по 12 000 лева на година за стипендия за българин, който не може да си позволи добро образование у нас.

Човек остава в историята не с това, което е взел, а с това, което е дал, убеден е той.

 

Цялото интервю ТУК

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!