fbpx

Плевнелиев за ареста на Нено Димов: Институциите като цяло са се провалили

Ние се нагледахме на арести на министри – действащи или бивши, каза в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

Според него освен пропагандната стойност на това, което се случва, да гледаме по същество. Той заяви, че ще се радва да се действа по друг начин – превантивно, ефективно.

Плевнелиев е на мнение, че министърът определено носи отговорност дотолкова, доколкото работа на министъра е да защити обществения интерес. Когато един цял град е оставен без вода, тогава общественият интерес не е защитен. Според него трябва да се види и също кой по веригата е допринесъл за бедственото положение.

„Правителството трябва да извади своите изводи. Институциите като цяло са се провалили и е крайно време да видим целия размер – кой и защо“, каза той.

Според него е важно кризата да не прерасне в парламентарна криза. Той не вижда предпоставки за това. Правителството носи своята отговорност за всичко, което се е случило, прокуратурата има своите аргументи и всички трябва да се поучат и да не се допускат повече безстопанственост, каза Плевнелиев.

„Аз считам, че умението на премиера Борисов да действа бързо и превантивно ще му помогне и този път да не прерасне тази криза“, добави Плевнелиев.

Говори така, сякаш няма нищо общо с институциите. И той самият никога не е бил „институция“. Всъщност да, той беше пародия и всичките му действия, и бездействия носеха зловещ пародиен характер. Излазил от клоаката ГЕРБ сега му е лесно да се държи отстрани и отгоре над проблемите. Част от които е той – като лично творчество и в съавторство.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!