fbpx

Пламен Георгиев: Връщам се като прокурор

Досегашният шеф на КПКОНПИ решил да хвърли оставка без да разговаря с премиера

Досегашният председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев, чиято оставка беше гласувана експресно днес от парламента, обясни, че се връща на работа в прокуратурата, пише Трафик.

По думите му той искал да изчака проверката на доходите му от НАП да приключи, за да напусне поста.

„Държа в ръцете си акт на НАП, която показва, че съм чист човек. Анализира се всяка една стотинка, която е получена от мен и от моята съпруга като доход и за всеки един ден се прави анализ. Тази проверка доказа, че аз не съм извършил нито едно закононарушение“, заяви той. Георгиев излезе в отпуск заради започналото разследване дали терасата на неговия апартамент е незаконна.

Според ексшефа на КПКОНПИ срещу него очевидно имало атака на олигарси. Той взел решението да си попаде оставката без да говори предварително с премиера Бойко Борисов.

„Не искам една хиперболизирана тераса, която беше едно абсолютно безумие, да се отрази по някакъв начин на работата на комисията“, мотивира своя ход вече бившият шеф на комисията „Антикорупция”.

За решението му повлиял и .постоянният тормоз срещу семейството му. Дори децата му са били снимани с дронове и са се страхували да излизат на терасата. Георгиев отчете, че е допуснал „грешка в комуникацията“ с медиите.

„Аз не можах да повярвам, че се случва нещо такова. Допуснах грешка, може би трябваше по-рано да изляза пред вас и да обясня. Извинявам се още веднъж, че не седнах всичко пред вас да обясня“, каза той.

За своя наследник в КПКОНПИ заяви, че трябва да е решителен. А собствените му планове са да се върне в прокуратурата. За бъдещия си шеф Иван Гешев каза, че е „професионалист“.

„Аз съм прокурор и в крайна сметка мястото ми в прокуратурата се пази.“, обясни Георгиев.

Гласуването на оставката му бе извънредно внесено в дневния ред на парламента и доведе до нов скандали между ГЕРБ и БСП.

От левицата се възмутиха, че се решава „съдбата на председателя на КПКОНПИ“ набързо, без никакво предупреждение, без яснота „какво е свършил, какво не е свършил и защо не го е свършил“

Червеният депутат Филип Попов пък поиска да бъде поканен Георгиев, за да обясни в парламента причините за оставката си. Предложението бе подложено на гласуване, 106 бяха за, 32-ма против, 16 се въздържаха. Караянчева обяви 10 минути почивка, която беше удължена на 40, за да има време Георгиев да пристигне.

Той обаче се появи след половин час и Караянчева се опита да стартира заседанието отново. Голяма част от депутатите обаче бяха отишли на обяд и им отне известно време да се върнат в залата.

Караянчева попита дали има изказвания, и без да изчака, отбеляза, че явно няма искане за това, и обяви край на дебата, въпреки бурните възраженията на БСП. После започна гласуването.

120 гласуваха „за“, трима бяха против, трима се въздържаха. От левицата отново възразиха срещу прекратения дебат.

„Бяхме казали, че 10 минути ще чакаме, трябваше да бъдете в зала. Нямаше повдигната ръка като питах, и прекратих разискванията“, обясни Караянчева. Тя дори получи упреци от своята съпартийка Менда Стоянова, че е чакала прекалено много червените депутати да се върнат в залата.

Наглостта няма граници. Когато наяма съд така е. Има само една нагла невидима съдебна ВЛАСТ.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!