fbpx

Плаж, море, да, ама не! Браншът очаква труден летен сезон

www.dnes.bg

Има спад в ранните записвания на туристи от Германия, Русия, Англия

Туристическият бранш потвърди очакванията си за труден летен сезон. Хотелиери и представители на бранша по южното Черноморие отчитат спад в ранните записвания на туристи от Германия, Русия и Англия. По-малкият брой резервации от бранша обясняват с успокояването на обстановката в Турция, Мароко и Египет.

„Това, което забелязваме, е, че германците и руснаците имат спад и то не от тази година, а от миналата“, каза Николай Янков, директор на хотелски комплекс, цитиран от Нова телевизия.

Според Министерството на туризма причина за спада на резервациите е и фалитът на авиокампании.

„Към момента следствие на фалита на „Ер Германия“ наблюдаваме лек спад и от пазар Германия, но се надявам, че съответно записванията в последния момент ще бъдат добри и това ще доведе до по-ниски спадове“, каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Хотелиерите обясняват, че търсят нови пазари, за да компенсират отлива. Категорични са, обаче, че цените няма да се променят.

За да задържат нивата на посещаемост, от бранша ще опитат да подобрят качеството на обслужването. И тук обаче удрят на камък заради липсата на квалифицирани кадри. „Собствениците са виновни за кризата с екипа си, тъй като държаха хората на ниски заплати години наред и просто те избягаха от страната“, обясни Борис Минчев, управител на хотел.

Затова и това лято ще им се наложи да внасят кадри, най-вече от Украйна и Молдова. Настояват обаче за облекчения – административни и финансови, при наемането на работници за повече от три месеца.

За това, че има спад на ранните записвания на туристите от Русия в рамките на 10-15%, потвърди и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Продължението четете на

Investor.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

error: Content is protected !!