fbpx

Писмото на Далич разплака света: В Хърватия хората са по-бедни дори от България, има деца, които никога не са виждали…

В писмото Далич обяви, че играчите и треньорският щаб ще дарят приблизително 23 милиона евро на фодацията за деца в в неравностойно положение.

Това е откъс от писмото на Далич, подписано и от играчите:

„Това поколение показа, че една група от чудесни играчи може да достигне световния връх независимо от нацията, бюджета или значението на стадиона.

Пиша рези редове поради трудната ситуация в Хърватия. Хърватия е най-бедната държава в Европейския съюз (от 28-те страни е третата с най-нисък БВП на глава от населението, с 11,700 евро, точно зад България и Румъния), управлявана от членовете на това, което се разглежда като престъпна организация. Хърватия е страна, от която са си тръгнали милиони хора през последните 20 години. Днес в Хърватия пенсионерите ни не са в състояние да покрият основните си нужди, младите хора не могат да си позволяват образование, здравеопазването се разпада и съдебната власт защитава големия капитал и е корумпирана.

Политиците и всички представители на властите, които са накарали хората да стигнат до това отчаяние и тази бедност не са добре дошли в нашия дом. Ние не искаме да правим снимки или да се занимаваме с вас. Вие сте тези, които направиха хърватите най-бедните хора в Европа. Имаме деца, които никога не са виждали морето, а Хърватия има повече от хиляда километра брегова линия. Имаме деца, които гладуват в леглото, защото родителите им са безработни, нямат какво да им дададт да ядат. Хората, които са направили това в нашата страна, не са добре дошли. Моля спазвайте решението си, но не носете футболни фланелки и не използвайте нашия успех за ваш. Така само подкопавате стойността на нашата работа.

Целият отбор съобщава, че ще дари своя награден фонд за фондация за хърватските деца. Тази фондация ще финансира летни ваканции за онези деца, които никога не са виждали Адриатическо море. Членовете на хърватския национален отбор по футбол са с хърватския народ и ще направят, каквото могат, за да му помогнат, извън победите. Всички хърватски деца ще имат възможност поне седем дни да бъдат на хърватското крайбрежие. Това е най-малкото, което може да направим за най-уязвимите.“

Поклон и браво за това решение!

Браво момчета вие сте истиски родолюбц и гордея се с вашата постъпка бъдете винаги такива желая ви зраве

Голямо БРАВО истински родолюбци

Голямо браво на футболистите на Хърватия .Така трябва да мислят всички като тях за да се върви напред и да има напредък в държавата!

ВИЕ СТЕ СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ ! ВИЕ ПРЕКЪРШИХТЕ АРЖЕНТИНА 4 ПЪТИ !!!! ЗА МЕН ТОВА БЕШЕ НАЙ – ГОЛЕМИЯТ МАЧ ! ДРУГ НЕ МОЖЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ !!! ОГРОМНО Б Р А В О !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/БОЙКО ОТ ПЕРНИК-БГ!

Подобна постъпка,само показва до каква степен човек може да израсне, над собствения си успех,постижения и амбиции. Значимостта на този акт,многократно се увеличава когато е сторен от цял един колектив и то с пълното съзнание ,че примера едва ли ще бъде последван от силните на деня. Това е урок по хуманност,присъщ за хора с големи сърца!

Дано някой,ивъв България да направи така.

вие сте много зле бе , хахахаа. Хърватска е една от най- богатиет източноевропейски държави , по ботата е от Гърция минимална заплата е 500 евра . вие с България я сръвнявате хахахах смях в залата и чак без даже да проверите коментирате .

Дрън дрън та пляс. Те живеят мнооого по – добре от нас. Аз съм живяла там и знам как е, каква бедност какъв глад.

Не знам,колко са бедни/преди месец бях там/ в Загреб се карат само коли под 10 г. не като в София много скъпи и трошки по на 15-20г. изхвърлени от нашие партньори в ЕС

14 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!