fbpx

Пет начина да пиете достатъчно вода през деня

Всяка година по това време лекарите предупреждават, че хидратацията на тялото е много важна и за целта трябва да приемаме достатъчно вода. Тя контролира различни процеси в тялото като транспортирането на нутриенти и кислород до клетките, предотвратява запек и нормализира баланса на електролитите, пише Блиц.

Тялото изхвърля приетата вода чрез потене и уриниране, като постоянно се нуждае от ново количество, за да функционира нормално. Но какво точно количество ни е нужно, за да сме сигурни, че няма да се дехидратираме?

Водата пречиства тялото от токсини, подпомага свалянето на излишно тегло, подобрява имунната система, предотвратява акне, подсилва функциите на мозъка, прави кожата и косата по-здрави и блестящи. Мускулни крампи, суха кожа, напукани устни, запек са признаците, по които може да установите, че не пиете достатъчно вода.

Ако сте твърде заети на работното място и понякога забравяте да си налеете вода, ето няколко начина, които ще ви подсетят да пиете повече:

Бутилка вода подръка – никога не оставайте без нея вкъщи или на работното място. Тя или чаша, които стоят непосредствено до вас, ще ви напомнят, че не бива да оставяте тялото да се дехидратира. Някои психолози дори са на мнение, че когато носите шише с вода със себе си, например в чантата, тя ще ви тежи и ще ви кара да пиете повече.

Откакто използвам правилно Витамин Е , всички приятелки ми завиждат

Аларма на телефона – до нея се прибягва, ако шишето и чашата с вода са пред нас, но въпреки това ние забравяме да ги използваме. Ако си нагласите аларма, която да ви подсеща всеки ден, постепенно ще свикнете да пиете повече вода. Има и приложения за телефон, които могат да се нагласят по графика ви и да ви сигнализират, когато забравите.

Заместете газираното с вода – всеки си мисли, че пиенето на други течности освен вода също е полезно. Соковете са вкусни, но в някои от тях има добавени захари. Те и газираните напитки ни разхлаждат в жегите, но не утоляват жаждата.

Яжте храни, богати на вода – те изобилстват на пазара през лятото. Диня, пъпеш, краставица са плодовете и зеленчуците, в които има близо 90% вода. Правете си салати и смутита с тях, за да сте сигурни, че организмът ви е достатъчно хидратиран през целия ден.

Овкусете водата – с няколко резенчета лимон, ананас, с малко алое вера или портокал. По този начин ще я направите по-вкусна и освежаваща и така ще пиете повече.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!